Boris Gîlcă: Două spitale și un centru pentru refugiați din Chișinău nu au generatoare electrice

Primăria municipiului Chișinău vrea să procure trei generatoare electrice pentru două spitale și un centru de refugiați. Anunțul a fost făcut de către Boris Gîlcă, șef Direcție Asistență Socială și Sănătate, la ședința operativă a serviciilor Primăriei, anunță Realitatea.

”Avem un spital de ftiziopneumologie care nu are în dotare un generator electric și spitalul de copii Nr.1 care are generator dar are capacitatea foarte mică și asigură doar în regim de urgență, în secția de primire și terapie intensivă. Ne-am adresat săptămâna trecută către Cancelarie, ministere, pentru a ne ajuta cu procurarea unui generator pentru spitalul de ftiziopneumologie, pentru spitalu de copii și al treilea pentru centrul de refugiați de la Patria Lukoil”, a declarat Gîlcă.

Ion Chicu: Revenirea aeroportului în gestiunea statului va însemna doar degradarea acestui obiectiv strategic

Boris Gîlcă a mai precizat că săptămâna trecută, când țara a rămas fără energie electrică, instituțiile medicale, în special spitalele, nu au avut impedimente. ”Din 9 spitale, toatele cele 8 care au generatoare, curentul s-a conectat automat”, a precizat Gîlcă.

 

  -----
@omniapres.md