Ion Chicu: Mă întreb ce este în mintea procurorilor, care în mod vădit calcă în picioare legislația?

Fostul prim-ministru, Ion Chicu se întreabă – ce este în mintea procurorilor, care în mod vădit calcă în picioare legislația?

Era doar foarte clar că nu există cale de atac a deciziei CSJ – lucru semnalat de Dl Fadei Nagacevschi și avocați, încă de dimineață. Pe ce miza procurorul, că va fi revocat un judecător din complet și ceilalți vor asculta ordinele lui Litvinenco și alți criminali?

Recursul procurorului Petru Iarmaliuc a fost respins de CSJ ca fiind inadmisibil. Precizarea a fost făcută de fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, care încă în prima parte a zilei de astăzi a atras atenție la “ilegalitatea” cererii procurorului.

Fadei Nagacevschi: “Procurorul de caz a încercat prin intermediul unei căi de atac neprevăzute de lege, contrar regulilor CEDO să-l priveze pe Igor Dodon de libertate. (…)

Telegramul lui Litvinenco a demonstrat cum stau lucrurile pe caz și că în speță e vorba despre un banal dosar politic, instrumentat vădit fără probe și ilegal, bazat pe percepții. Pentru recursul cu aparențe clare de abuz de drept, vădit ilegal, obraznic al procurorului ar urma să intervină răspunderea disciplinară. (…)

Realitatea este una banală, menținerea unor miniștri toxici, alaiul de neprofesioniști băgați prin sistem pe criterii de loialitate față de partid, populismul și minciuna vor consuma ratingul partidului de guvernare foarte rapid.”, susține Nagacevschi.

Amintim că Igor Dodon rămâne la libertate. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul procurorilor, care au cerut arest la domiciliu pentru fostul președinte al țării.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu primele declarații după decizia Curții Supreme de Justiție (CSJ), prin care a fost respins recursul procurorilor, care au cerut arest la domiciliu pentru fostul președinte.

“Vreau să vă mulțumesc de susținere. Nu este ultima victorie a noastră. Nu e timpul să ne relaxăm. Ei s-au speriat, pentru am început să cutreier raionalele țării. În fiecare zi voi merge să discut cu oamenii, câte 2-3 raioane pe zi.

Sperăm că judecătorii nu se vor lăsa presiunii din partea Maiei Sandu și echipei ei. Sunt hotărât să lucrez mai departe. Ați observat că țin piept loviturii și dau înapoi”, a declarat Dodon susținătorilor săi, care l-au întâlnit cu strigăte și aplauze, în incinta sediului CSJ.

  -----
@omniapres.md