Femeile gravide ar putea să-și vadă fătul din uter cu … telefonul

Un cip autocolant de mărimea unei monede poate monitoriza activitatea inimii 24 de ore din 24. Descoperirea oamenilor de știință ar putea fi extinsă și pentru femeile gravide, pentru că tehnologia folosește ultrasunetele.

Cipul, care este conectat la un PC, folosește tehnologia AI și ar putea fi viitorul în monitorizarea femeilor însărcinate, implicând mai puține vizite la medic și costuri mai mici pentru sistemul de sănătate, transmite publicația Daily Mail.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Oamenii de știință de la Universitatea California din San Diego au dezvoltat un plasture de dimensiunea unei monede, care captează „imagini” live din interiorul corpului, timp de până la 24 de ore.

Dacă inițial tehnologia a fost dezvoltată pentru a monitoriza pacienții cu boli de inimă și pentru a căuta semne precoce ale unor posibile accidente vasculare cerebrale și ale atacurilor de cord, ar putea fi de un real ajutor în urmărirea sarcinii.

În prezent, autocolantul cu ultrasunete trebuie să fie conectat prin cablu la un computer, dar echipa Universității din San Diego creează un circuit pentru conectarea wireless.

Aceasta ar putea deveni o descoperire majoră în modul în care lucrătorii din domeniul sănătății ar putea preveni și monitoriza bolile cronice.

Extinderea tehnologiei de inteligență artificială cu învățare automată, pentru a supraveghea sănătatea unui făt în uter, ar fi un avantaj uriaș pentru femeile însărcinate din SUA, care sunt mai vulnerabile la mortalitatea cauzată de sarcină, decât cele din alte țări, precum Franța ori Canada.

Iar femeile însărcinate și-ar putea vedea în curând copilul crescând în uter cu propriul telefon.

Majoritatea sarcinilor sunt duse la termen fără probleme, dar ratele complicațiilor sunt în creștere. Între 2014 și 2018, ratele complicațiilor sarcinii au crescut cu peste 16%, în timp ce ratele complicațiilor la naștere au crescut cu peste 14%, potrivit Blue Cross Blue Shield.

Invenția ar fi de un real ajutor pentru femeile însărcinate care trăiesc în zone izolate și care nu au un acces facil la asistența medicală.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel. De mai multe săptămâni, palestinienii, care din 2012 au statutul inferior...

Alexei Paniș: Consiliera Olesei Stamate mi-a accesat datele cu caracter personal

Judecătorul Alexei Paniș a reiterat, în cadrul evaluării sale repetate, în fața Comisiei Pre-Vetting, că deține informații oficiale precum că, datele sale cu caracter personal au fost accesate de consiliera fostei președinte a Comisiei juridice, Olesea Stamate. Judecătorul a remarcat că a aflat despre aceste...

Horoscop 19 aprilie – zodia care va primi vestea pe care o aștepta de multă vreme

Horoscop 19 aprilie - ne așteptăm la surprize plăcute și o să ne străduim să le facem și noi pe plac celor pe care-i iubim, că avem nevoie de emoții pozitive. Taur E cineva care vrea să fiți împreună și tot încearcă să-și etaleze calitățile ca...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica