Ion Chicu: Vine un ONG-ist din stradă, un sorosist și are acces la dosarele persoanelor care conduc instituții secrete din stat!

Fostul prim-ministru Ion Chicu declară că dacă Iulian Groza are acces la asemenea informații, înseamnă că Republica Moldova nu mai are nici o protecție, pentru că datele pe care le are Groza, le are și Soros, respectiv, le au și alții.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Potrivit lui Chicu, în contextul reformei justiției promovată de acest criminal, în frunte cu Sergiu Litvinenco, care a anulat Strategia de reformare a Justiției, aprobată în 2020, cu participarea și coordonarea Consiliului Europei. Totodată, se blochează implementarea modificărilor în Constituție, votate de ei anul trecut și au introdus, așa numitul, preventing – numit ”filtrul Maiei Sandu”, prin care, în diferite organe de autoadministrare în justiție – CSM, CSP – să ajungă doar oamenii pe care îi aleg ei, declară Ion Chicu.

Tipul acesta (nota red. Iulian Groza) este un ONG-ist, inclus prin Consiliul Suprem de Securitate, care nu are absolut nici o responsabilitate și care a obținut posibilitatea să verifice datele personale a oamenilor. Aceasta este încălcare flagrantă a legislației, mai spune fostul prim-ministru, Ion Chicu.

Consiliul Superior al Procurorilor se convoacă astăzi în ședință extraordinară

Vă imaginați, vine un ONG-ist din stradă, un sorosist și are acces la dosarele persoanelor care conduc instituții secrete din stat! El a încălcat flagrant legislația!

Dacă au acces la asemenea informații, înseamnă că Republica Moldova nu mai are nici o protecție, pentru că datele pe care le are Groza, le are și Soros, respectiv, le au și alții.

Am ajuns să vedem niște lupte între clanurile din PAS pentru preluarea controlului Justiției.

De aceea, toată ”intimidarea” lui să o aștepte de la organele statului, de la justiția adevărată, mai spune președintele Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu.

În contextul procesului preventing și numirea noilor membri a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Ion Chicu crede că guvernarea a gândit acest filtru ca să treacă oamenii loiali lor, dar, până la urmă, vedem că nu funcționează. 

La acest concurs, se găsesc candidați onești, care pun întrebări – din ce cauză nu am trecut evaluarea? care sunt criteriile de eligibilitatea? cine face parte din secretariatul care ia asemenea decizii?, respectiv, avem contestarea la Curtea Supremă de Justiție, etc.

Însăși exercițiul de preventing este anticonstituțional, susține fostul Prim-ministru, Ion Chicu.

Acest exercițiu îl face o putere executivă în privința unei puteri independente – justiția. Este o invenție a lui Litvinenco, cu experți străini care încalcă legislația.

Pe de altă parte, avem declarația doamnei președinte, care de la televiziunea națională spune judecătorilor că dacă nu vor lua deciziile pe care le vrem noi, nu veți trece filtrul respectiv. Și ne întrebăm cât de obiective sunt aceste procese.

Ei pot să finalizeze exercițiu de preventing chiar și astăzi, prin decizia Comisiei Situației Excepționale, dar aceasta nu este justiție, asta este o gașcă de execuție a PAS-ului pe care nimeni nu o va recunoaște, mai spune președintele Partidul Dezvoltării și. Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Iurie Mărgineanu: Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei

Hotărârea Curții Constituționale cu privire la modificările articolului 6 din Codul fiscal, va fi de partea Găgăuziei, susține avocatul Iurie Mărgineanu, la emisiunea De Facto de la GRT. “Eu cred că hotărârea Curții Constituționale va fi de partea Găgăuziei. Chiar de la început elaborarea modificării...

Ilan Șor: ”Guvernarea PAS și Maia Sandu transformă Moldova într-o colonie NATO”

Ilan Șor subliniază autoritățile de la Chișinău “au demonstrat acest fapt prin întâlnirea șefului Comitetului NATO și salutarea aplicațiilor lor în țara noastră”. Politicianul a criticat conducerea țării că reduce cheltuielile sociale, inclusiv pentru pensionari, dar cresc cheltuielile pentru armată. Autoritățile actuale, reprezentate de Sandu și...

Igor Munteanu: Licitația din Aeroport este anulată pe Telegram, ar urma ancheta

Ieri, 19 februarie, a fost anunțată anularea concursului organizat de APP pentru închirierea spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Anunțul s-a făcut la ora 20.32, seara, pe un canal de Telegram al unui ministru, care insista vehement că licitația este corectă și va...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica