Igor Grosu: La o parte am retras licența TV, au migrat pe online și va trebui să intervenim si acolo

Igor Grosu, a vorbit la Pașaport Diplomatic de la DIGI 24 despre reacțiile pe care le-a produs această hotărâre la Moscova.

Igor Grosu: O să vă dau o cifră care o să sune un pic șocant, dar asta e realitatea. Unele măsurători, unele sondaje au arătat de la sfârșitul anului trecut că undeva o treime din respondenți, din păcate, consideră că în Ucraina are loc o operațiune specială.

Este termenul vehiculat, iar toți cei care spun că e război ajung să fie închiși. Și nu este nimic altceva decât produsul propagandei. Ce facem noi? Sunt două lucruri pe care trebuie să le facem și noi le facem. Pe de o parte, reducem din propagandă și aici vă prezint două intervenții.

Cristina Cileacu: Ați închis televiziunile.

Igor Grosu: Da. Pe de o parte am retras licența. Cristina Cileacu: Dar propaganda în zilele noastre se face mai mult pe internet. Igor Grosu: Ajungem și acolo. Deși în cazul televiziunilor, 6 televiziuni care aveau o afiliere clară cu Federația Rusă și cu acest interlop care a ajuns… Ilan Șor, a ajuns sub sancțiunile SUA și Marii Britanii. Alt ingredient, am interzis emisiunile informative ale canalelor rusești și despre tematică militară, propagandistică, la fel au fost interzise.

Și doi, este o informare, o alternativă de informare corectă, care se întâmplă prin intermediul presei libere, prin retransmiterea unor canale din Ucraina, Freedom, spre exemplu, un canal ucrainean în limba rusă, pentru că ne dăm seama, oameni care s-au format pe timpul Uniunii Sovietice și…

E greu să aștepți ca ei să treacă pe canalele românești și atunci e bine să le dai în rusă, dar să le dai informația corectă și pe care să o poată digera și analiza. Deci asta am făcut, asta o să continuăm să facem. Lupta o să continue. Acum, cum ați spus dumneavoastră, o parte din ei au migrat spre online. Va trebui și acolo să intervenim.

  -----
@omniapres.md