VIDEO ”Tancurile voastre ucid civili”. Cum a fost primită Lynne Tracy, noul ambasador al SUA la Moscova

Noul ambasador al Statelor Unite în Rusia, Lynne Tracy, a fost întâmpinat la Ministerul rus de Externe din Moscova de câțiva protestatari, printre care și minori, cu pancarte și sloganuri cu mesaje anti-SUA, relatează Reuters. Tracy s-a dus la Ministerul rus pentru a-și prezenta acreditarea.

Grupul ținea pancarte cu mesaje critice la adresa Washingtonului, dintre care unul scria „Tancurile voastre ucid civili”.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Potrivit unei postări pe Twitter, micul grup de protestatari striga „America este o țară teroristă”.

În Rusia, protestele sunt permise doar dacă sunt pro-guvernamentale

Protestele din Rusia – în special pe probleme legate de război – sunt efectiv interzise cu excepția cazului în care au sprijinul autorităților.

Când au fost protestele anti-război, după anunțarea mobilizării parțiale în luna februarie, mii de oameni au fost reținuți, iar bărbaților cu vârstă de încorporare li s-au înmânat ordin de încorporare.

Un cuplu care lua cina la un restaurant din orașul rus Krasnodar a fost reținut de poliție după ce un alt client a sunat la poliție reclamându-i că cei doi tineri își exprimau dezacordul față de război într-o discuție privată, potrivit The Moscow Times.

În Rusia, poliția îi reține adesea pe disidenți, inclusiv după denunțuri împotriva lor. Cu toate acestea, de obicei sunt inițiate proceduri administrative sau penale împotriva lor pentru că și-au exprimat public poziția.

Relațiile dintre SUA și Rusia, la un minim istoric

Relațiile dintre Washington și Moscova sunt tensionate, fiind unele dintre cele mai degradate, din punct de vedere istoric. Statele Unite au răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia prin furnizarea de armament Kievului – care va include în curând tancuri principale de luptă – și impunând o serie de noi sancțiuni economice Rusiei, totul în acord cu aliații occidentali.

Deși au existat schimburi de prizonieri care au implicat veteranul marinei americane Trevor Reed și starul de baschet Brittney Griner, contactele la nivel înalt între cele două părți au fost puține.

Ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov i-a spus lui Tracy că se așteaptă ca ea să urmeze principiul de a nu se amesteca în afacerile interne ale Rusiei, a informat agenția de presă de stat RIA Novosti.

Ambasada SUA a declarat: „Ambasadorul Tracy se concentrează pe menținerea dialogului între capitalele noastre într-un moment de tensiuni fără precedent, pe protejarea intereselor cetățenilor americani deținuți în Rusia și pe sprijinirea legăturilor dintre popoarele american și rus”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica