Plante bune pentru diabet şi glicemie

Un nivel mare al glicemiei în sânge poate duce la numeroase dezechilibre în organism, dereglări care pot fi cauza apariţiei unor afecţiuni precum diabetul zaharat, obezitatea sau boli cardiovasculare.

Păpădia

Păpădia este un alt remediu contra glicemiei crescute. Această plantă conţine o substanţă numită insulină, un fel de zahăr care nu stimulează secreţia de insulină din pancreas.

Ea se poate consuma sub formă de salată, câte două pe zi timp de patru săptămâni.

De asemenea, şi ceaiul de păpădie are un efect puternic în scăderea nivelului de glicemie din sânge. Se consumă şi sub formă de infuzie (câte o cană pe zi, timp de patru săptămâni).

Plante bune pentru diabet şi glicemie: Urzica

Urzica este un puternic detoxificant, dar şi o plantă foarte bună pentru cei care suferă de diabet, deoarece una dintre proprietăţile sale este cea de a scădea nivelul glicemiei.

Urzica se consumă sub formă de infuzie (două linguri la un litru de apă) şi se beau câte două căni pe zi. Se poate bea şi sub formă de smoothie, se prepară din ce plante doriţi, apoi adăugaţi şi o mână cu urzici.

Anghinarea

Anghinarea conţine insulină la fel ca şi păpădia, un fel de zahăr cu absorbţie rapidă, care ajută la reglarea nivelului de glicemie şi colesterol din sânge.

Infuzia se poate prepara dintr-o linguriţă cu plantă uscată la o cană cu apă. Se bea de două ori pe zi, timp de o lună.

Anghinarea este foarte cunoscută şi pentru beneficiile sale asupra ficatului.

Plante bune pentru diabet şi glicemie: Cicoarea

Cercetătorii au descoperit că tratamentul cu cicoare reduce glicemia şi colesterolul.

De asemenea, ea stimulează secreţia de insulină din celulele pancreatice şi reduce producerea glucozei la nivel hepatic. De aceea, medicii o recomandă celor care suferă de diabet.

Pentru obţinerea efectelor dorite trebuie să beţi infuzie de cicoare: două linguri cu rădăcină uscată într-un litru de apă clocotită.

Se bea câte o cană după fiecare masă, zilnic, sau decoctul de cicoare (într-un litru de apă se fierbe o mână cu cicoare timp de 15 minute, se lasă la răcit şi se bea înainte de fiecare masă).

Aloe vera

O altă plantă benefică pentru scăderea glicemiei este aloe vera, ce conţine o mulţime de minerale şi de vitamine care ajută la reglarea nivelului glicemiei din organism, fiind foarte benefică în cazul celor care suferă de diabet.

Gelul sau sucul de aloe vera se găseşte în farmaciile naturiste şi se administrează conform prospectului.

  -----
@omniapres.md