Cele cinci alimente pe care să le mănânci pentru a trăi mai mult. Secretul unui medic pentru longevitate

Un medic american dezvăluie cele cinci alimente pe care le consumă în fiecare zi pentru longevitate.

Dr. Mark Hyman, în vârstă de 63 de ani, este expert în medicină funcțională și autorul bestseller-ului „Young Forever: Secretele pentru a trăi cea mai lungă și cea mai sănătoasă viață”, relatează Daily Mail.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Ce alimente recomandă medicul pentru a trăi mai mult

1. Legumele crucifere

Primele alimente pe care dr. Hyman le recomandă sunt legumele crucifere, precum broccoli, verdeața, varza de Bruxelles și conopida.

„Toate acestea conțin compuși care activează căile de detoxifiere celulară și îți optimizează starea minerală”, a explicat medicul.

Legumele crucifere sunt de obicei bogate în vitamine și minerale, cum ar fi acidul folic și vitamina K, conform Academiei de Nutriție și Dietetică.

2. Uleiul de măsline

Dr. Hyman spune că măslinele sunt una dintre sursele sale preferate de grăsimi bune. Potrivit acestuia, „s-a demonstrat că acestea conțin compuși antiinflamatori”.

Uleiul de măsline este, de asemenea, bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase și conține cantități mari de antioxidanți.

3. Oleaginoasele

„Sunt pline de minerale, grăsimi, proteine ​​[și] fibre”, a mai explicat medicul. Sunt unul dintre superalimentele naturii.

Dr. Hyman recomandă consumul de nuci și semințe, inclusiv migdale, alune de pădure, nuci de macadamia, semințe de dovleac, semințe de cânepă, semințe de chia și semințe de susan.

4. Fructele de pădure

„Aceste substanțe fitochimice activează longevitatea de care avem cu toții nevoie pentru a ne activa sistemele de vindecare, care sunt cheia pentru a rămâne mereu tânăr”, a afirmat medicul.

El recomandă consumul de merișoare, afine, mure și căpșuni pentru aceste beneficii pentru sănătate.

„Acestea sunt pline de antioxidanți, numiți antociani, despre care se crede că protejează împotriva bolilor de inimă, prin prevenirea cheagurilor de sânge”, spune medicul.

5. Ceaiul verde

„Conține toate aceste fitochimice [și] catechine, despre care s-a demonstrat că activează longevitatea și ne fac să ne menținem tineri și sănătoși”, a explicat dr. Hyman.

Compușii din ceaiul verde pot ajuta la protejarea împotriva cancerului și a bolilor de inimă, dar pot crește și durata de viață, potrivit unor studii.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica