Ministră a Justiției: „În circumstanțele actuale, se impune întreprinderea unor soluții dure”

Ministra Justiției, decisă pe soluții DURE pentru judecători: Acum chiar nu voi putea fi acuzată de imixtiune

„Adunarea Generală a Judecătorilor a fost o șansă de a debloca situația precară din justiție prin alegerea și formarea unui organ de autoadministrare. Cu regret, prin amânarea alegerilor membrilor CSM, înțeleg că se dorește, dimpotrivă, perpetuarea situației grave din justiție”. Este o primă reacție a ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, plasată vineri seara, 17 martie curent, pe contul său de Facebook, transmite Realitatea.

„Reieșind din majoritatea opiniilor expuse de judecători, înțeleg, că interesul public mai puțin a contat și, că nu se dorește crearea unui CSM cu care să fie un nou început pentru rezolvarea problemelor din justiție, (numirea în funcție a judecătorilor, soluționarea mai rapidă a cazurilor, luarea deciziilor importante de administrare în sistemul judecătoresc). Astfel, se putea valorifica oportunitatea de a fi parte a reformei justiției și, mai ales, de a restabili imaginea sistemului judecătoresc”, scrie în reacția ministrei.

În calitate sa de ministră a Justiției, își dorește „un partener pentru implementarea agendei pentru aderarea la UE, pentru a consolida domeniul justiției și cel anticorupției”.

„În circumstanțele actuale, se impune întreprinderea unor soluții dure și, de această dată, chiar nu pot fi invocate acuzații de imixtiune”, conchide ea.

Iurie Mărgineanu: Judecătorii au fost sinceri în dorința de a nu permite în continuare batjocură și distrugerea sistemului de către politic

Olesea Stamate: Unii au vorbit despre faptul ca judecătorii sunt elita societății

Magistrații Curților de Apel s-ar putea alătura celor de la CSJ

Judecătoare: Împușcați-mă, dar n-o să-mi schimb părerea! Este bătaie de joc

Ion Chicu: Maia Sandu, va avertizăm despre faptul, că uzurparea puterii de stat este o crimă deoaebit de gravă

  -----
@omniapres.md