Ion Chicu: De ce, totuși, Maia a răbufnit ca un om cu evidente dereglări psihice

Vorbesc despre Adunarea Generală a Judecătorilor cu mai multă lume. Nimeni nu poate explica reacția isterică a Maiei Sandu și antirajului ei criminal la cele petrecute la adunare. Or, AGJ n-a refuzat să-i aprobe sculele Maiei in CSM – ei doar au amânat această decizie pânâ pe 28 aprilie, când toți acei candidați respinși de Comisia “pre-vetting” vor primi deciziile CSJ la contestațiile depuse de ei.

Desore aceasta susține Ion Chicu, ex Prim-ministru al Republicii Moldova

De ce, totuși, Maia a răbufnit ca un om cu evidente dereglări psihice și chiar a convocat Consiliul Suprem de Securitate?, se întreabă Ion Chicu.

Explicația e simplă – gruparea criminală se grăbește, e în criză acută de timp.

Noul CSM trebuie să aleagă pe al 6-lea judecător al Curții Constituționale. Litvinenco și-l împinge pe cumnatul său Gribincea. În aprilie, expiră termenul de aflare în funcția de Președinte al Curții Constituționale a Domnicăi Manole, iar Gribincea este trimis de Maia să preia această funcție. Firește, dacă până atunci reușește să devină membru al CCM. Faptul că Adunarea Judecătorilor a amânat decizia privind componența noului CSM, dă peste cap planurile Maiei de a-și numi scula președinte la Curtea Constituțională, or membrii CCM pot alege în aprilie un alt Președinte. Apropos, în pofida percepțiilor, Domnica Manole nu îndeplinește toate indicațiile primite de la gruparea criminală PAS, de aceea Maia a decis s-o înlăture.

O altă explicație a isteriei Maiei în legătură cu amânarea deciziei AGJ pe membrii noi ai CSM, este faptul, că în urma demisiei a peste 90% din judecătorii Curții Supreme de Justiție, sistemul judecătoresc este quasi-blocat. Respectiv, Maia Sandu nu-l poate condamna pe ex-președintele Igor Dodon și alți oponenți politici. Fără asta, nebuna din Turn face permanent crize de nervi și devine periculoasă pentru anturaj.

Nu în ultimul rând, Sandu se grăbește să-și instaleze sculele în fruntea Justiției, pentru că în timpul apropiat Procurorul General Alexandru Stoianoglo urmează să fie restabilit în funcție. Și este extrem de mare probabilitatea, că prietenii Maiei de PAS, gen Litvinenco, Spânu sau Gavrilița, vor umple celulele de la “13”. O paște acest risc și pe Sandu, or cel puțin pe uzurparea puterii în stat, poate fi cu siguranță atrasă la răspundere penală.

Maia Sandu n-a reușit sub acoperirea sonorei “Reformă a justiției” să acapareze sistemul judecătoresc. Da, acolo este multă, corupție, dar numai o mizerie dementă poate afirma că toți sau majoritarea judecătorilor sunt corupți.

Maia Sandu a eșuat în reforma justiției pentru câ nici nu intenționa s-o reformeze. Ea a vrut doar s-o captureze. Iată de ce mai mare pe “reformă” l-a pus pe un amalfabet corupt ca Litvinenco, pe un ratat ca Gribincea, sau o sculă ca Musteață, mai declară Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).

Maia Sandu, moldovenii nu mai acceptă “Maiasupra” ta, moldovenii se ridică în picioare!

  -----
@omniapres.md