ULTIMA ORĂ: Zaharova declară că Rusia ar putea lua în considerare „propuneri serioase” din partea Ucrainei

Ministrul rus de Externe, Maria Zaharova, a transmis, sâmbătă, că Rusia ar putea lua în considerare „propuneri foarte serioase” din partea Occidentului și a Ucrainei cu privire la un sfârșit al războiului.

„Am susținut în mod repetat că suntem deschiși către propuneri foarte serioase din partea Occidentului și a Ucranei pentru o soluție politică și diplomatică a acestei crize, dar limbajul ultimatumurilor este inacceptabil pentru noi”, a spus Maria Zaharova pe contul ei de Telegram.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Ministrul rus de Externe a condamnat oficialii ucraineni, inclusiv pe ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, pentru că nu vor să se așeze la masa negocierilor, scrie CNN.

Comentariile ei vin după un mesaj transmis de Kuleba pe Twitter în care spune că a discutat cu oficialii chinezi formula de pace în 10 puncte a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Zaharova a spus despre planul de pace al lui Zelenski că „nu este decât un set de ultimatumuri și de cereri pentru Rusia care nu sunt conectate la realitate” și susține că scopul propunerii lui este de a „realiza capitularea Rusiei cu ajutorul Occidentului”.

Potrivit ei, un plan integral de pace ar trebui să includă abolirea sancțiunilor și recunoașterea internațională a anexării declarate de către Rusia a teritoriilor ucrainene.

În timp ce oficiali ucraineni spun că vor continua să analizeze posibilitatea negocierilor de pace, Zelenski nu ia în considerare posibilitatea de a renunța la niciun teritoriu ucrainean și nici de a renunța la eforturile de a adera la NATO și la Uniunea Europeană.

 

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica