Steven Seagal: “Mai mult de jumătate dintre oamenii din America iubesc, de fapt, Rusia și îi iubesc pe ruși”

Coreea de Nord îl are pe Dennis Rodman. Rusia îl are pe Steven Seagal. Actorul din “Under Siege” a fost decorat cu medalia Ordinul Prieteniei după ce l-a susținut continuu pe președintele Vladimir Putin chiar și pe fondul invaziei din Ucraina.

Seagal a acuzat guvernul Statelor Unite că a cheltuit “miliarde de dolari pe dezinformare, minciuni” în mass-media, pentru a “încerca să discrediteze, să demoralizeze și să distrugă moralul emergent al Rusiei”, în timpul unui eveniment organizat de Mișcarea Internațională a Rușilor la Moscova, potrivit The Independent.

“Mai mult de jumătate dintre oamenii din America iubesc, de fapt Rusia, și îi iubesc pe ruși și știu că sunt mințiți. Tatăl meu era rus pur și am fost crescut într-o gospodărie rusă pură, pentru că mama mea era complet imersată în cultura rusă și nu avea părinți. Așa că am crescut cu cultura rusă” – a spus Seagal.

Actorul născut în Michigan, SUA, a continuat: “Am crescut iubind Rusia și iubind tot ceea ce am învățat despre ea de la o vârstă foarte fragedă. Cât despre mine, sunt un milion la sută rusofil și un milion la sută rus”.

Seagal a fost numit reprezentant special al Ministerului rus de Externe pentru relațiile umanitare ruso-americane în 2018. Medalia Ordinului Prieteniei din acest an a fost pentru a celebra “marea contribuție a lui Seagal la dezvoltarea cooperării culturale și umanitare internaționale”, după cum a spus Putin.

În 2020, Seagal a înregistrat un mesaj de ziua lui Putin, spunând: “Astăzi este ziua de naștere a președintelui Putin. Cred doar că acum trăim în vremuri foarte, foarte grele. El este unul dintre cei mai mari lideri mondiali și unul dintre cei mai mari președinți din lume. Și chiar sper și mă rog ca el să primească sprijinul, dragostea și respectul de care are nevoie. Și că toate necazurile care se întâmplă acum se vor sfârși în curând, iar noi vom trăi într-o lume a păcii.”

“Să creadă cineva că Vladimir Putin a avut ceva de-a face cu falsificarea alegerilor sau chiar că rușii au acest tip de tehnologie, este o prostie. Iar acest tip de propagandă este cu adevărat o diversiune… pentru ca oamenii din Statele Unite ale Americii să nu vadă cu adevărat ce se întâmplă.” – a mai spus actorul.

Seagal a fost interzis în Ucraina, fiind considerat o amenințare la adresa securității naționale.

  -----
@omniapres.md