Andrei Spânu este în biroul Maiei Sandu acum, acolo e “cheia” prețului la gaze

Ministrul energeticii, Victor Parlicov, susține că la moment, nu se poartă discuții vizavi de renegociere contractului cu Gazprom.
▪ Victor Parlicov, susține că Moldovagaz a folosit gaz rusesc pentru malul drept al Nistrului. „Pentru malul drept nu avem nevoie să procurăm gaze de la Gazprom. Moldovagaz a luat această decizie. Nu a fost coordonată. Am solicitat ca Moldovagaz să iasă cu o explicație”. Parlicov mai spune că doar 4 zile s-a folosit gaz de la Gazprom.
▪ Ion Chicu: Aflăm, că malul drept iar cumpără gaz de la Gazprom. Asta înseamnă, că “rezervele” făcute de Spânu la prețuri triple față de cele de piață, le-am consumat. De ce în așa caz continuăm să plătim un tarif de 29,26 lei/m.c? Până acum, guvernarea ne anunța că avem aceat tarif, pentru că am cumpărat gaz scump toamna. Acum, ce ne mai spui, Maia?, susține Ion Chicu
▪ Victor Parlicov, nu poate să spună dacă gazul livrat consumatorilor din Moldova se va ieftini. Victor Parlicov susține că prețul depinde de ANRE, iar ”eu nu mă voi băga peste această instituție”.
▪ Nu Moldovagaz a procurat gazul toamna cu 3 prețuri și nu Moldovagaz stabilește tarifele. Spânu e în biroul Maiei Sandu acum, acolo e “cheia”…, susține Ion Chicu într-un comentariu.
‼ Înțelegem că gazul e scump pentru consumatori, pentru că e cumpărat de Spînu scump ….? Spânu e în biroul Maiei Sandu acum, acolo e “cheia”…
  -----
@omniapres.md