Ion Chicu: Atunci când oamenii au curaj să se opună unor demenți ajunși la putere, nici-o dictatură nu poate rezista

Fiindcă devine tot mai greu și mai greu să înțelegi ce debitează Maia Sandu de fiecare dată când iese cu declarații, vom explica ce înseamnă în realitate spusele ei, susține Ion Chicu, ex Prim-ministru al Republicii Moldova.

După ședința de ieri a CSS, a declarat că CSM va fi funcțional în 30 de zile. Vrea sau nu vrea Adunarea Generală a Judecătorilor să-i aleagă pe cei 4 trimiși ai PAS-ului în CSM – nu mai contează. Ea a decis că Parlamentul, adică gruparea PAS va numi 6 membri ai CSM, care îl vor face “funcțional”

Vă mai amintiți cum avocata Maiei Sandu angaja proxeneți ca “s-o facă funcțională” ca Avocat al Poporului? Și aici avem aceeiași situație, ori acești 6 membri ai unui organ, care administrează lucrurile în sistemul judecătoresc, vor fi numiți din rândurile non-judecătorilor – adică tot un soi de ONG-iști pas-iști, crescuți în laboratoarele lui Soros.

Aceștea 6 urmează a fi selectați tot de Comisia “pre-vetting” a Maiei Sandu și propuși Parlamentului spre aprobare. La moment, Comisia a promovat doar 3 candidați. Apare întrebarea, dar de unde știe Maia că ceilalți 3 vor fi acceptați de Comisie în termenul stabilit de ea de 30 de zile? Sau ea, ca și în cazul candidaților din rândul judecătorilor, a decis deja cine trece “pre-vettingul” și cine nu?

Însă, în pofida zburlelei de ieri de la briefing și acuzațiilor grave pe care le-a aruncat în adresa întregului corp judecătoresc, Maia Sandu a fost impusă să facă in pas înapoi în agresiunea sa asupra justiției, susține președintele PDCM, Ion Chicu.

Deși, prin “în 30 de zile CSM va fi funcțional”, a vrut să lase impresia că Adunarea Generală a Judecătorilor nu mai contează în alegerea membrilor CSM, de fapt, atribuția de a alege acei 4 membri din rândul Judecătorilor oricum rămâne dipă AGJ. Reiterez, acei 6 pomeniți de Maia, vor fi din gașca ei, adică non-judecători.

Astfel, amenințările debitate de Sandu vineri , după ce acei 330 de judecători i-au arătat că nu-s o simplă mașină de vot, au rămas doar amenințări ale unui om în delir, iar CSS nu s-a încumetat să le aplice în practică.

Acest fapt confirmă încă o dată, că atunci când oamenii au curaj să se opună unor demenți ajunși la putere – nici-o dictatură nu poate rezista, oricât ar fi susținută de străini, mai declară Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și. Consolidării Moldovei (PDCM).

Curaj, Dragi moldoveni, e pe ducă!

  -----
@omniapres.md