Irina Vlah: Acestea sunt cele trei minciuni ale Maiei Sandu

Irina Vlah declară că Maia Sandu și-a imaginat că vine cu ”un discurs despre Starea națiunii. V-ați văzut un Obama, un  Lincoln. Dar a fost, până la urmă, un discurs propagandistic, ținut în fața fracțiunii PAS. Acolo unde vă este zona de confort, unde vă aplaudă ca pe liderul nord-coreean în picioare.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah enunță trei minciuni promovate de către Maia Sandu. Autoritarism, neobolșevism și multă demagogie despre libertate  – iată ce au adus moldovenilor vremurile voastre bune și așa-zișii oameni-buni.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Potrivit Irinei Vlah, săptămâna trecută doamna Sandu ne-a mai demonstrat un exercițiu de retorică politică și de securitate. De altfel, tema predilectă a domniei sale.

În timpul discursului ținut în Parlamentul Republicii Moldova, a demonstrat o dată în plus că se vrea considerată salvatoarea națiunii. Nimic nu a fost până la ea, până la PAS. A fost O Moldovă rătăcită…

„Timp de 3 decenii, Moldova, condusă de diferite partide, politicieni, guverne, a încercat să meargă pe mai multe drumuri și toate au eșuat.”

Vedeți o ignorare totală a tot ce a fost până la ei: politica de la foaia albă. De parcă toate elitele de până astăzi au fost dominate de „trădători, hoți, oligarhi.”- cuvintele de serviciu ale președintei Sandu, de care deja societatea a obosit să le asculte. Sună ca sloganuri propagandistice.

Ne-a mai spus că „unii politicieni au mințit poporul pentru a cumpăra alegătorii sau pentru a fura țara”. Unii continuă și acum să mintă. Iar oamenii continuă să plece în Uniunea Europeană pentru a căuta o viață mai bună.

Așa este, dna  Sandu! Oamenii continuă să plece de la timpurile voastre bune. Iar dumneavoastră continuați să spuneți minciuni.

Minciuna 1.

„Am promis că voi fi Președintele tuturor, pentru oameni, indiferent de partidul primarului ales și așa am făcut.!”

Chiar așa, dna Sandu? De aceea participați la Consiliile politice ale PAS și încurajați promovarea în funcții publice doar a persoanelor membre sau loiale PAS, indiferent de experiență și abilități profesionale.

Minciuna 2.

„Schimbările care au început în justiție își vor îndeplini scopul – de a avea în sistem judecători independenți care pun legea în capul mesei.”, spuneați. 

Chiar așa? Chiar nu recunoașteți că reforma a eșuat? Că judecătorii integri au strigat la Adunarea Generală că justiția ajunge sub ciubota politicului. Sau ne considerați pe toți naivi?

Minciuna 3. 

„Toți cei care vor să aducă în Moldova bunăstare și dreptate socială să-și asume această decizie –  și cei care azi guvernează și cei care sunt în opoziție.”

Chiar așa, dna Sandu? Care opoziție? Dacă ați îndepărtat, ați ignorat vocea opoziției? In afară de PAS nu ați recunoscut niciun partid capabil să contribuie la actul de guvernare. I-ați îndepărtat și pe cei care v-au adus voturi în prezidențiale.

 Și în sfârșit, cireașa de pe tort și culmea gafei politice – „Cât voi fi președinte, Moldova va sta dreaptă”. 

V-ați făcut un cult al personalității.  Și nici măcar nu ați conștientizat că mai sus ați afirmat „că Viitorul țării nu poate fi construit de un președinte.”

Autoritarism, neobolșevism și multă demagogie despre libertate  – iată ce au adus moldovenilor vremurile voastre bune și așa-zișii oameni-buni.

Probabil, ați pretins că este un discurs despre Starea națiunii. V-ați văzut un Obama, un  Lincoln. Dar a fost, până la urmă, un discurs propagandistic, ținut în fața fracțiunii PAS. Acolo unde vă este zona de confort, unde vă aplaudă ca pe liderul nord-coreean în picioare.  

De altfel, sursele spun că în ziua respectivă erați așteptată la Adunarea generală a judecătorilor. Dar v-a fost frică de oponenți, de critică și cred vă este frică de popor, până la urmă, a notificat Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah într-o postare pe Facebook.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica