DFM SRL îi răspunde lui Alaiba: Este inacceptabil să recunoști că firma „plătește toate impozitele și taxele”, dar activitatea ei este o „schemă”!

Recomandăm

Compania DFM SRL se vede nevoită să reacționeze la declarațiile actualului ministru al Economiei, cândva deputat, cu privire la activitatea magazinelor din Aeroportul Chișinău. Anterior, am ignorat insinuările fictive, exprimate de către acesta în postări neprofesioniste, din dorința de a manifesta corectitudine față de un ministrul începător, cu lipsă de experiență, acordându-i timp pentru o înțelegere mai profundă a responsabilității asumate în acest post, pentru studierea principiilor de bază ale activității unui demnitar apolitic, în beneficiul întregii societăți, în înțelegerea sa obiectivă.

DFM SRL este administrată și controlată de investitori străini, incluși în registrul de stat. Compania nu are nicio legătură cu politicieni sau partide politice, atât în Republica Moldova, cât și în străinătate. Mai mult, compania nu este afiliată politic și nici nu a fost vreodată, spre deosebire de postarea DVS., în care se întrevede cu ochiul liber o luptă politică nedisimulată sau, mai exact, răfuială cu oponentul, cu ajutorul statutului de serviciu.

Acest caz reprezintă o ingerință flagrantă a statului într-o afacere privată.

Postarea DVS. pe FB este o dovadă juridică publică a faptului că proiectul de lege al DVS., nr. 302 din 01.11.2022, privind anularea regimului duty-free, a fost motivat politic și bazat pe date false (ceea ceam demonstrat foarte clar în timpul audierilor publice).

Este inacceptabil să auzi din gura ministrului Economiei că firma „plătește toate impozitele și taxele”, dar activitatea ei este o „schemă”!

Compania noastră își desfășoară activitatea în deplină conformitate cu legislația (zeci de inspecții efectuate de toate agențiile guvernamentale posibile, în ultimii ani, au confirmat acest lucru), oferă aproximativ 300 de locuri de muncă (unele dintre ele în raioane) și este un contribuabil mare.

Magazinul nostru, care se află în incinta Aeroportului Chișinău, este mândria noastră, apreciat în repetate rânduri atât de oaspeții noștri, cât și de cetățenii Republicii Moldova. Tocmai în această calitate am informat întreprinderea de stat AIC și Agenția Proprietății Publice despre intenția noastră de a prelungi contractul de închiriere a spațiului din terminal pentru o perioadă mai îndelungată, justificând avantajele încheierii contractului cu compania noastră. Ca răspuns, Agenția Proprietății Publice a recomandat organizarea unei licitații publice „cu strigare”, care prevede obținerea prețului maxim pentru Aeroport și este singura modalitate legală de închiriere a spațiului, adică principalul criteriu este prețul ce urmează să fie obținut de Aeroport în urma unei licitații transparente. În același timp, trebuie să remarcăm că și în baza contractului actual compania plătește o sumă semnificativă, ceea ce se reflectă vizibil asupra veniturilor aeroportului.

Domnule Alaiba,

Câștigătorul unei licitații pentru închirierea unui spațiu nu poate fi cunoscut din timp, așa cum rezultă în mod clar din postarea DVS. de pe FB. Orice altceva nu mai reprezintă o licitație „cu strigare”, ci „o tocmeală cu statul”, procedură ilegală, pedepsită penal și care, mai devreme sau mai târziu, va fi urmărită în conformitate cu legile țării noastre.

Vom urmări cu atenție desfășurarea evenimentelor – cine și cu cine va încheia o astfel de „tranzacție”.

DFM SRL avertizează toate persoanele implicate în procesul de pregătire și desfășurare a licitației să nu se lase antrenate în astfel de evoluții, iar pe potențialii participanți la licitație îi îndemnăm să respecte regulile unei proceduri oneste.

Solicităm ca licitația să se desfășoare în deplină conformitate cu legislația, pentru a evita riscurile de reputația și procedurile judiciare, inclusiv la nivel internațional.

Este evident că, după postarea de ieri pe FB a dlui Alaiba, obiectivele politice și obsesia la menționarea companiei noastre au pus deja la îndoială legalitatea pregătirii și viitoarea desfășurare a licitației „cu strigare” privind spațiile comerciale din Aeroportul Chișinău, în urma căreia întreprinderea de stat AIC a planificat, cel puțin, să-și mențină și, cel mult, să-și sporească partea veniturilor.

Din punct de vedere juridic, îi mulțumim dlui Alaiba pentru „consolidarea probelor” independente. Cine ar fi putut să o facă mai bine, dacă nu însuși autorul „schemei”.

Suntem siguri că legea și justiția vor triumfa.

În calitate de investitori, am dori să Vă informăm că suntem întotdeauna deschiși dialogului, în special în ceea ce privește cooperarea cu ministerele de resort. Numai o cooperare fructuoasă va face posibilă obținerea succeselor.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img