Inna Virtosu: Autoritățile “optimizează” școlile și universităţilor, dar de ce avem nevoie de tot mai multe ministere și agenţii?

Recomandăm

Inna Virtosu se întreabă de ce au mărit numarul lor de la 9 la 15 și au mai creat o pleiada de agenţii? Cine are nevoie de ele, înafara de ei, cei care se viseaza miniștri cu salarii mari? Cine are nevoie de 101 deputaţi la doar mai puţin de 2,6 milioane de locuitori?

Nu poţi să nu te întrebi dacă tipii ăștia care guvernează nu au disonanţă cognitivă în cumul cu obraznicie crasă, susține Dr. Inna Virtosu.

Aștia ne declara că copii și populaţie în Republica Moldova sunt tot mai puţini, de aceea se cere “optimizarea” școlilor și universităţilor prin reducerea numărului acestora. Dar vrei nu te întregi, atunci de ce avem nevoie de ministere și agenţii tot mai multe?, se mai întreabă Inna Virtosu, Doctor în filosofie (Ph.D.) in EU Law la University of Macau.

De ce au mărit numarul lor de la 9 la 15 și au mai creat o pleiada de agenţii? Cine are nevoie de ele, înafara de ei, cei care se viseaza miniștri cu salarii mari? Cine are nevoie de 101 deputaţi la doar mai puţin de 2,6 milioane de locuitori?

Pentru comparaţie a se vedea Elveţia, statul cu cel mai înalt nivel de trai din lume care are 8,67 milioane locuitori si doar 7 ministri + cancelarul federal, declară Inna Virtosu într-o postare pe Facebook.

Mai jos in poza sunt ministrii Elveţiei – oameni cu experienta si cu studiile necesare si corespunzatoare functiei.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img