Iurie Mărgineanu: Maia Sandu a făcut câteva declarații inadmisibile funcției pe care o deține

Recomandăm

Avocatul și profesorul universitar, Iurie Mărgineanu, consideră că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut câteva declarații inadmisibile funcției pe care o deține. 

Iurie Mărgineanu susține că este obligatoriu respectarea sentinţelor şi a altor hotărîri definitive ale instanţelor judecătoreşti, precum şi colaborarea solicitată de acestea în timpul procesului, al executării sentinţelor şi a altor hotărîri judecătoreşti definitive.

Iurie Mărgineanu declară că săptămâna aceasta, Doamna președintă Maia Sandu, la una din televiziunile private ale guvernării (conform expresiei unui deputat pas: Canalele noastre de TV, care transmit mesajele noastre… ) a făcut câteva declarații inadmisibile funcției pe care o deține.

Domnia sa a afirmat, că Hotărârile CSJ, care au anulat hotărârile Comisiei preventing, sunt de neexecutat, deoarece au fost adoptate de persoane, care au probleme grave de integritate. 

Poate Doamna Președinte a uitat, dar doresc să aduc aminte că art. 114 din titlul IX al Constituției RM prevede: Justiţia se înfăptuieşte în numele legii numai de instanţele judecătorești, Iar art.120 prevede: Este obligatorie respectarea sentinţelor şi a altor hotărîri definitive ale instanţelor judecătoreşti, precum şi colaborarea solicitată de acestea în timpul procesului, al executării sentinţelor şi a altor hotărîri judecătoreşti definitive, susține Iurie Mărgineanu.

Atragem atenția, că aceste norme-principii Constituționale sunt imperative, iar neglijarea și nerespectarea lor pot duce la consecințe grave. Mai mult, este inadmisibil chemarea la sabotarea de neexecutare a hotărârilor judecătorești, pune în pericol nu numai statul de drept, dar și funcționalitatea acestuia, în care o ramură a puterii nu este funcțională. De fapt această ramură demult nu mai este funcțională, dar la această stare ați adus-o intenționat DVS și reformatorii, care Vă înconjoară. De ce? Ași da și la această întrebare răspuns, dar este tema unei alte discuții separate….., mai spune Iurie Mărgineanu.

Totodată, Vă amintim că, conform art.77 din Constituția RM, ocupând funcția de Președinte Dvs sunteți garantul suveranității și independenței naționale. În caz de nu Va spus nimeni, atunci Vă spunem noi că, suveranitatea poate fii exercitată numai prin adoptarea și executarea legilor, iar executarea hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile garantează aceste instrumente și politici în exercitarea suveranității statale, într-un stat independent. Dacă mai sunteți independenți desigur? 

În această emisiune pe care am ascultat-o cu atenție, Doamna Președinte s-a scăpat cu vorba, consider eu. Cică, dacă în sate nu se va vota cum trebuie, adică pentru ,,oameni buni”, atunci acele sate nu vor vedea bani din proiectul lansat politic – “satul European”. 

Mie din start mi-a fost clar, că acești bani alocați pentru un scop nobil de a ridica nivelul cât de cât al satului moldovenesc, îl veți preface într-un moft electoral cu tentă politică. Cine vă va susține vor avea bani, dar cine nu – nu vor avea. 

Am o singură întrebare, cum Vă simțiți ca Președintă a tuturor Moldovenilor? 

Dacă Vă simțiți, desigur…. , susține Iurie Mărgineanu.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img