Irina Vlah: Pentru a reuși, trebuie să-ți depășești stereotipurile și, … să fie perseverent

În premieră, o femeie politician din Moldova a publicat o autobiografie, iar cartea a stârnit interes și este la mare căutare în magazine, despre ea se vorbește în presă, au loc prezentări și sesiuni de autografe în diferite locații. Comunitatea de afaceri Traktor a invitat-o ​​pe Irina Vlah, autoarea cărții „Profesia mea e politica” la o întâlnire.

Autoarea a citit fragmente din cartea sa, concentrându-se pe acele episoade care au fost asociate cu persoanele prezente la întâlnire. Mesajul principal al discursului Irinei Vlah a fost că unei persoane nu trebuie să-i fie frică să meargă împotriva regulilor, că poate și trebuie să încalce stereotipurile și dogmele, să-și urmeze drumul și să fie perseverentă.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Igor Ganea, antreprenor, fondator al Grupului de companii Ganea și al comunității de afaceri Traktor, a fost moderatorul evenimentului. El a menționat că a citit printre primii versiunea pilot a cărții și a fost captivat. Omul a afaceri a mai spus că autobiografia reprezintă o lucrare despre formarea unei persoane și a unui lider, apoi a adresat întrebări, încercând să dezvăluie personalitatea autoarei și s-a concentrat pe tema căutării unui model optim de interacțiune între afaceri și politică, subiect care a fost de interes pentru mulți participanți la întâlnire, notează Realitatea.md.

Publicul a întrebat-o pe Irina Vlah atât despre carte, cât și despre hainele pe care le preferă acasă și în vacanță, dar și despre cum vede ea viitorul Moldovei peste cinci ani.

Un tânăr din mediul de afaceri a vrut să știe cum poți identifica dacă un politician este bun sau rău și ce criterii de evaluare există. Răspunsul Irinei Vlah, om politic și doctor în drept, a fost că toți politicienii, prin definiție, vor să-și mulțumească alegătorii și să fie cât mai buni cu ei, urmând instrucțiunile și recomandările consilierilor politici, dar este indicat să le evaluezi faptele, rezultatele specifice ale muncii și este corect când un politician raportează oamenilor.

Autoarea autobiografiei a mai remarcat că Traktor a devenit pentru ea un exemplu de oameni cu un stil de viață activ, care merg înainte, sunt mereu în mișcare și învață continuu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica