Evghenia Guțul a discutat cu unul dintre marii investitori despre oportunitatea de a construi un aeroport modern în Găgăuzia

Recomandăm

Evghenia Guțul, bașcanul Găgăuziei, a discutat cu unul dintre marii investitori turci în proiecte de infrastructură în vederea despre oportunitatea de a construi un aeroport modern în Găgăuzia.

Potrivit Evgheniei Guțul, în timpul vizitei oficiale în Turcia, ”am avut și ocazia să mă întâlnesc cu unul dintre marii investitori turci în proiecte de infrastructură. Am discutat despre oportunitatea de a construi un aeroport modern în Găgăuzia, cu un cost estimat la 200 de milioane de euro.

Acesta este un proiect foarte semnificativ. Aeroportul va deveni un hub între Est și Vest și va deschide noi oportunități de interacțiune între oamenii de afaceri moldoveni și cei din Turcia, Emiratele Arabe Unite și alte țări din regiune. În cele din urmă, toate acestea vor avea un efect benefic asupra economiei Găgăuziei, mai spune bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul.

Bașcanul Găgăuziei anunță că procedura primei etape a început deja – pregătirea documentelor pentru înregistrarea și formarea unui teren de transfer la Ceadir-Lunga în vederea construirii unei facilități de transport. În cazul unei decizii favorabile, în termen de 3-4 luni investitorul se angajează să înceapă proiectarea aeroportului și lucrările pregătitoare, mai declară bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul.

  -----
@omniapres.md
- Advertisement -spot_img

Ultima oră

Presa tucă: Guvernul încearcă să lichideze statutul juridic al Găgăuziei

Guvernul Republicii Moldova, care dorește integrarea în Uniunea Europeană, încearcă să lichideze statutul de autonomie UTA Găgăuzia odată cu...
- Advertisement -spot_img

Recomandăm și ...

- Advertisement -spot_img