NEWS ALERT: Ucraina a devenit ţinta unui atac cu 48 de drone ruseşti de tip Shahed

Ucraina anunţă miercuri că a fost ţinta unui atac nocturn al Rusiei cu 48 de drone de tip Shahed de fabricaţie iraniană, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

”În total, 48 de drone (de tip) Shahed 136/131 au fost lansate”, dintre care 41 au fost distruse de apărarea antiaeriană, anunţă pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene.

Rusia lansează aproape în fiecare noapte atacuri cu drone şi rachete împotriva Ucrainei.

Kievul acuză Kremlinul de faptul că încearcă să terorizeze populaţia civilă şi să distrugă infrastructura enegetică ucraineană cu scopul de a lăsa, ca iarna trecută, populaţia în beznă şi frig.

Kievul şi-a consolidat sistemele de apărare antieraină cu armament din Occident care-i permite să distrugă majoritatea dronelor explozive sau rachetelor lansate de către Moscova.

În aceeaşi perioadă, anul trecut, mii de persoane erau private de curent, în plin val de frig, lucru pe care Ucraina vrea să-l evite anul acesta.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

“Răzbunare” și “înlăturarea unui concurent”, spune Nicolae Eșanu despre demiterea lui Igor Demciucin

"Răzbunare" și "înlăturarea unui concurent", spune Nicolae Eșanu despre demiterea lui Igor Demciucin din funcția de adjunct al procurorului general de către șeful instituției, Ion Munteanu.  "În condiția în care nu au fost invocate fapte concrete, care ar permite unui observator independent să-și formeze propria...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica