Taximetrist arestat după ce a călcat un porumbel cu mașina

Poliția a arestat un taximetrist din Tokyo acuzat că a intrat în mod intenționat cu mașina într-un stol de păsări, omorând una dintre ele, scrie nexta.ro.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Atsushi Ozawa, în vârstă de 50 de ani,„și-a folosit mașina să omoare un porumbel comun, care nu este o specie de vânat”, conform poliției.

Suspectul a declarat că a condus mașina în stolul de porumbei pentru că „drumurile sunt pentru oameni. E de datoria porumbeilor să evite mașinile”, potrivit presei locale.

Taximetristul ar fi accelerat după ce semaforul s-a făcut verde și a intrat în plin în stolul de porumbei cu o viteză de 60km/h.

Incidentul a fost raportat de un trecător care a fost alertat de sunetul de accelerație făcut de motorul mașinii. Un veterinar a examinat porumbelul mort și a ajuns la concluzia că a murit în urma unui șoc traumatic.

Dat fiind faptul că taximetristul este un șofer profesionist, poliția a descris acțiunile sale ca fiind „extrem de rău intenționate”, ceea ce i-a motivat să facă această arestare neobișnuită.

Incidentul a avut loc luna trecută în capitala Japoniei, iar taximetristul a fost arestat duminică pentru încălcarea legilor de protecție a animalelor sălbatice, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției din Tokyo.

În Japonia există specii de porumbei care pot fi vânate în număr limitat, însă păsările urbane pot fi omorâte dacă provoacă pagube: dacă distrug culturile agricole sau afectează creșterea animalelor domestice, și doar cu aprobarea autorităților locale.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica