Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere” acuză guvernul PAS de ipocrizie în plină criză

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere” este nemulțumită și indignată de acțiunile guvernului PAS în contextul crizei economice și sociale.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Ea susține că, în loc să abordeze problemele urgente ale veteranilor, tarifelor și datoriei naționale crescânde, partidul de guvernământ discută în parlament chestiuni de „etică” și propune un „Cod de conduită pentru deputați”.

Parasca consideră că aceasta nu este doar o încercare de a distrage atenția, ci și o ignorare a nevoilor stringente ale populației.

„Într-o perioada de criză economică și socială rigidă, partidul de guvernămînt al Republicii Moldova discută probleme de „etică” în parlament. În loc să rezolve problemele veteranilor, a tarifelor și a datoriei naționale creascînde, ei ne oferă „Codul de conduită pentru deputați”. Aceasta nu este doar o încercare de a sustrage atenția – este ignorarea nevoilor stringente ale populației”, a notat președinta partidului „Renaștere”.

Aceasta a menționat într-o postare pe pagina sa oficială că în timp ce veteranii luptă pentru drepturile lor în fața parlamentului, guvernul, cheltuie milioane pe proiecte obscure, evitând să răspundă la întrebări despre bugetul de stat și prioritățile sociale.

Ea acuză partidul de guvernământ că este implicat în manipulare politică, încercând să distragă atenția societății de la catastrofa socială.

De asemenea, Parasca a criticat și atitudinea ministrului finanțelor care a fost incapabil să răspundă la întrebări legate de fondurile alocate pentru proiectul inexistent „Patriot”.

„În timp ce veteranii luptă pentru drepturile lor la porțile parlamentului, guvernul cheltuie milioane pe proiecte obscure și ignoră întrebările despre bugetul de stat. Vedem cum partidul de guvernămînt este implicat în manipulare politică, încercând să sustragă atenția societății de la catastrofa socială. În timp ce ministrul finanțelor nu poate răspunde unde au ajuns cele 20 de milioane de lei alocate pentru centrul ”Patriot” încă inexistent, deputații PAS consideră că este necesară legiferarea în parlament a purtării „vestimentației decente/oficiale și a comportamentului cuviincios”. Acest lucru ar fi amuzant dacă majoritatea populației nu s-ar fi aflat în pragul sărăciei și nu ar cere schimbări drastice!”, a menționat aceasta.

Parasca subliniază că în loc să abordeze criza economică și corupția, deputații propun legiferarea purtării „vestimentației decente/oficiale și a comportamentului cuviincios”. Ea consideră această inițiativă inutilă și chiar amuzantă în contextul în care majoritatea populației se află în pragul sărăciei.

„Prin proiectul de lege absolut inutil, autoritățile ascund ceea ce este cu adevărat important – lupta împotriva crizei economice și a corupției, îmbunătățirea situației sociale a cetățenilor și restabilirea încrederii în autorități!”, a conchis Natalia Parasca.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica