Benjamin Netanyahu a declarat că SUA au furnizat Israelului „muniţii importante” pentru continuarea războiului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că SUA au furnizat Israelului „muniţii importante” pentru continuarea războiului din Gaza, transmite duminică dpa.

La începutul reuniunii cabinetului, la Ierusalim, Netanyahu i-a mulţumit preşedintelui american Joe Biden pentru ajutorul militar şi pentru vetoul recent exprimat în cadrul Consiliului de Securitate al ONU asupra unei rezoluţii în care se cerea o încetare a focului.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Netanyahu nu a precizat la ce livrări de arme se referă.

Şeful executivului israelian a mai declarat că a vorbit cu cancelarul german Olaf Scholz şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

„Le-am spus că nu pot susţine distrugerea (grupării islamiste palestiniene) Hamas pe de-o parte şi, pe de altă parte, să facă presiuni asupra noastră să punem capăt războiului, adică tocmai ceea ce ar împiedica distrugerea Hamas”, a afirmat Netanyahu, care a adăugat că războiul „va continua cu o şi mai mare intensitate, în nordul şi în sudul Fâşiei Gaza, pentru a-şi îndeplini toate obiectivele”.

După atacul brutal din 7 octombrie al grupării palestiniene asupra unor aşezări din sudul Israelului, soldate cu circa 1.200 de morţi, în marea lor majoritate civili, Israelul şi-a stabilit drept obiective să distrugă Hamas, să recupereze toţi ostaticii şi să se asigure că Fâşia Gaza numai reprezintă o ameninţare pentru statul israelian.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Administrația militara ucraineană a plătit milioane unor companii fictive

Sute de milioane de grivne ar putea fi furate probabil în timpul construcției de fortificații în regiunea Harkov, unde acum armata Rusiei avansează activ, scrie Martyna Bohuslavets în Ukrainskaia Pravda. Contractele de mai multe milioane de dolari pentru construcția de fortificații, pentru care s-au cheltuit...

Fadei Nagacevschi: Reforma justiției este un eșec total al Maiei Sandu?

Fostul ministru al Justiției, avocatul Fadei Nagacevschi, se întreabă - Veronica Dragalin este ,,mâna Moscovei” sau reforma justiției este un eșec total al Maiei Sandu? Potrivit lui Fadei Nagacevschi, Președinta a fost avertizată în nenumărate rânduri atât pe intern cât și pe extern despre toxicitatea...

VIDEO: Andrei Năstase o îndeamnă pe Maia Sandu să-și asume scandalul legat de Tatiana Răducanu

Fostul partener de alianță politică și bloc electoral, Andrei Năstase, o îndeamnă pe președinta Maia Sandu să-și asume scandalul legat de Tatiana Răducanu, care a demisionat astăzi din Comisia de vetting și pre-vetting. “Moldova a ajuns un sat fără câini!”, susține Andrei Năstase, menționând că,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica