Natalia Morari: Guvernarea spune că ar fi un păcat biblic dacă cele 12 televiziuni, închise în ultimul an, vor fi redeschise

Natalia Morari amintește că această declarația a lui Recean a fost făcută la două zile după ce Șeful Delegației Uniunii Europene într-un final le-a dat din deget guvernanților noștri cu privire la închiderea acestor posturi TV. Dle Ambasador al Uniunii Europene, noi, cetățenii acestei țări, știam că părerea noastră nu contează pentru cei din PAS, dar noi nu știam că nici părerea Dvs nu contează pentru ei, constată Natalia Morari în cadrul podcastul Morari.live

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Maia Sandu a vizitat Forumul presei vasale cu denumirea neoficială „Limbuțele dulci”

S-a încheiat și mimarea. Deja totul e pe față. Vorbim despre presa acuzată c-ar face jocul puterii și însăși puterea. Deja fără nicio jenă își dau întâlnire la hotel și se laudă una pe alta. Vorbim despre Forum al Presei, desfășurat zilele astea la Chișinău. Sau cum a zis cineva – Maia Sandu a vizitat Forumul presei vasale cu denumirea neoficială „Limbuțele dulci”.

Iar acum special pentru cei care pretind că au memorie bună și vor să mă acuze că pe vremuri participam și eu la astfel de sindrofii. Da, este adevărat, doar că adevărul nu e spus până la capăt – atunci când eu mergeam la așa evenimente, presa nu dansa după muzica guvernării, mass-media de atunci lupta contra derapajelor puterii din acele vremuri. Noi nu eram onorați de prezența lui Plahotniuc sau Dodon, din contra chiar, eram ignorați în totalitate, eram considerați dușmani ai poporului. Iar acum, bine-mersi, la eveniment vin toate instituțiile media docile, vine guvernarea, ambele tabere țin discursuri prin care laudă cealaltă tabără, mai exact nu tabără, ci cealaltă parte a echipei, vorbesc cu text deschis ce mai au de făcut ca să rămână doar ei, își zâmbesc, iarăși laudă – zici că asiști la înregistrarea oficială a unui cuplu care demult e împreună. Care-i el și care-i ea, decideți voi, stimați prieteni. Și știți cum au înțeles participanții de la forum că-s liberi? Inteligența artificială le-a spus.

Iată de asta avem ceea ce avem – te uiți pe site-urile lor, întrebi inteligența artificială – totul e superb. Deschizi geamul, rămâi trăsnit. Păcat că acești oameni nu au geamuri, multe adevăruri triste și chiar crunte ar vedea. Iar dacă e să analizăm chiar și superficial evenimentul, nu e nimic amuzant. Unii colegi au lansat acolo ideea că trebuie de închis deja și site-urile, asta deși mai multe deja le-au închis.

Deci ei cu text deschis vorbesc despre faptul că toți cei care spun altceva, trebuie lichidați. Alții spun că ar fi un păcat biblic dacă cele 12 televiziuni, închise în ultimul an, vor fi redeschise.

Apropo, oficialii declară că starea de urgență se încheie în mai puțin de o lună, iar asta ar presupune, conform legii, ca toate televiziunile sistate în ultimul an, ar urma să-și redeschidă ecranele, pentru că lor li s-a astupat gura anume pe durata stării de urgență. Și dacă această stare de urgență și urgie galbenă se încheie într-o lună, nu e clar se vor redeschide televiziunile sau nu – televiziunile, cărora apropo, nu li s-a mai permis să vorbească deoarece manipulau prin… tăcere. Dacă e să urmăm logica asta, PAS ar urma să rămână în general fără presă la cum tace presa lor despre evenimentele care pe bune contează. Dar la ora asta ei nu vor rămâne fără presă pentru că ei controlează totul – de la presă până la cei care veghează ca presa să fie docilă, să se teamă și să le dea cu ciocanul peste cap dacă ies din cuvântul venit din turn.

Interesul cetățeanului, spune dna Maia Sandu, uitând să precizeze că acel cetățean despre care ea vorbește e însăși ea, căci anume în interesul ei activează așa cum activează acest Consiliu.

Iar într-un final s-a decis. Și fără stare de urgență televiziunile nu se redeschid…

Această declarația a dlui Recean a fost făcută la două zile după ce Șeful Delegației Uniunii Europene într-un final le-a dat din deget guvernanților noștri cu privire la închiderea acestor posturi TV.

Și-n pofida acestui mesaj dur, dar spus voalat, educat, atent și în mod diplomat, peste două zile dl Recean iese la una din televiziunile lor și arată comunității europene că nu-i pasă deloc și că televiziunile care nu i se închină nu se redeschid. Dle Ambasador al Uniunii Europene, noi, cetățenii acestei țări, știam că părerea noastră nu contează pentru cei din PAS, dar noi nu știam că nici părerea Dvs nu contează pentru ei.

Cam așa, stimați prieteni, cine nu-i cu ei, să plece din țară, mai constată Natalia Morari în cadrul podcastul Morari.live.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Maia Sandu: Stânga Nistrului trebuie să se conformeze unor rigori ale UE. Ion Chicu: Nu trebuie să accepte nimic în mod ultimativ de la niciun străin

Maia Sandu spune că formatul de negocieri 5+2 este nefuncțional, iar miza Chișinăului este acum aducerea treptată a regiunii transnistrene în câmpul legislativ al Republicii Moldova. Șefa statului spune că regiunea din stânga Nistrului va trebui să se conformeze legislației naționale pentru a putea...

“Răzbunare” și “înlăturarea unui concurent”, spune Nicolae Eșanu despre demiterea lui Igor Demciucin

"Răzbunare" și "înlăturarea unui concurent", spune Nicolae Eșanu despre demiterea lui Igor Demciucin din funcția de adjunct al procurorului general de către șeful instituției, Ion Munteanu.  "În condiția în care nu au fost invocate fapte concrete, care ar permite unui observator independent să-și formeze propria...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica