Un bărbat care trăia „incredibil de modest” a uimit pe toată lumea când a lăsat moștenire 13 milioane de dolari. La cine au ajuns banii

Un misterios donator bogat din Statele Unite a schimbat destinul mai multor organizații non-profit din Indianapolis, care au primit sume consistente din partea milionarului. Oferta venită prin intermediul unui avocat este la fel de incredibilă ca povestea donatorului, spusă de executorul testamentului.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

La Teachers’ Treasures, un magazin din Indianapolis cu produse gratuite pentru profesorii care au nevoie de rechizite școlare, directoarea Margaret Sheehan este încă uimită de norocul ei, după ce cineva a sunat pentru a-i oferi organizației non-profit peste un milion de dolari.

„A fost un act de o bunătate uimitoare, la care am răspuns: «Trebuie să mă așez»”, a declarat Margaret Sheehan pentru CBS News.

Și nu e singura care a fost sunată. În ultimii doi ani, în tot Indianapolisul, zeci de alte organizații non-profit au primit același telefon.

„Primul lucru pe care l-a spus a fost: «Ce ați face cu un milion de dolari?»”, a spus Emmy Hildebrand, director executiv al grupului Helping Veterans and Families of Indiana.

„Am plutit pur și simplu, gândindu-ne, cum ar fi, este adevărat?”, a declarat Julie Henson, vicepreședinte de dezvoltare pentru Coburn Place, care oferă sprijin și locuințe supraviețuitorilor violenței domestice.

Cine este misteriosul donator

Bărbatul care dădea telefoanele este avocatul Dwayne Isaacs. El spune că aproape toată lumea a avut aceeași reacție, iar unii nici nu au vrut să-l asculte, pentru că suna atât de incredibilă oferta lui.

„Probabil trei sau patru organizații au pierdut (banii) pentru că pur și simplu nu mi-au răspuns la telefon”, a declarat Isaacs pentru CBS News.

Însă banii nu sunt ai lui. Isaacs este doar un executor testamentar. Banii i-au aparținut unui bărbat pe nume Terry Kahn, care a lucrat timp de 30 de ani pentru Administrația Veteranilor și care nu avea familie.

Cel mai important, potrivit lui avocatului, Kahn „era pur și simplu incredibil de modest”.

Terry Kahn locuia într-o casă modestă din sudul orașului Indianapolis. Conducea o Honda veche și a refuzat să-și cumpere telefon mobil, deoarece spunea că e prea scump.

Chiar și când a murit, în 2021, nu a vrut niciun anunț în ziar, pentru că cine ar fi cheltuit bani pe un necrolog? Omul era zgârcit cu mărunțișul, dar generos la sumele mari.

Cum a ales cine primește averea

Toată averea lui a fost direcționată către acte de caritate. Numai că, în testamentul său, Kahn nu a specificat ce fel caritate, așa că Isaacs a început să sune în jur pentru a vedea cine o dorește.

În cele din urmă, aproximativ o duzină de organizații nonprofit au răspuns la apelul său și au primit o parte din averea de 13 milioane de dolari a lui Terry Kahn. Donațiile au inclus 1,5 milioane de dolari pentru magazinul Teachers’ Treasures, aproximativ dublu față de bugetul lor anual.

„Ne-am schimbat pentru totdeauna datorită alegerii sale și a modului în care a trăit”, a spus Margaret Sheehan.

„El zâmbește undeva, nu există nicio îndoială”, a spus Isaacs. „Ar fi fost încântat de asta”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica