Valeriu Ostalep: “În Moldova nu există partide de opoziție de dreapta”

În Republica Moldova nu există adevărate partide de opoziție de dreapta și nici de stînga, în afară de Partidul Comuniștilor.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

O astfel de opinie a exprimat politologul, analistul, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, expertul în domeniul securității, fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostalep, relatează Noi.md.

Vorbind despre partidele de opoziție, el a evidențiat formațiunea politică a fostului prim-ministru Ion Chicu, care conduce Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

”Dl Chicu este o persoană experimentată, cu multe calități pozitive, în acest an a avut loc debutul partidului său politic. Are acolo mulți oameni comozi, simpatici, interesanți. Sper că partidul dlui Chicu se va mișca în sfera lui de influență spre alegerile parlamentare”, a menționat Valeriu Ostalep.

El și-a exprimat regretul că pe flancul drept în Moldova nu există deloc o opoziție.

”De fapt, într-o țară cu slogane proeuropene este normal să existe opoziție și pe dreapta. Cine? Platforma DA? Liderul acestui partid are grijă de PAS și spune: «dacă vreți să vă păstrați mandatele, trebuie să faceți asta»…. Tu ești cu totul cu-cu? Tu, lider al unui partid, trebuie să ai grijă de partidul tău. Tu trebuie să-i critici, pentru a le lua puterea, dacă ești partid de opoziție, dar nu să ai grijă de PAS. Iată așa opoziție”, a subliniat el.

Vorbind despre partidul CUB (Coaliția pentru Unitate și Bunăstare), politologul și analistul a menționat că acesta este format din foști adepți ai PAS.

”Ei au lucrat împreună… Eu nu înțeleg cum pot fi ei în opoziție și cum anume se manifestă ea. Real, pe dreapta nu există opoziție, și nici pe stînga deocamdată nu se simte. Partide de stînga, ca atare, la noi nu există. Este partidul comuniștilor, desigur. Și mă bucur pentru anumite succese ale lor. Și în principiu, mai mult nu-i nimeni. Să vedem pe centru, căci partidele care au fost interzise, eu nu le consider de stînga, le poziționez pe centru mai degrabă, deoarece ele nu se poziționează ca partide orientate social”, a declarat Valeriu Ostalep.

Valeriu Ostalep: “Occidentul își atinge scopurile cu orice preț”

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica