Noi probleme pentru Kiev. Camionagiii ucraineni nu mai pot trece nici în Slovacia

Camionagiii slovaci vor relua blocarea parţială a singurei treceri rutiere de mărfuri a ţării cu Ucraina, a anunţat o asociaţie de transportatori, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Camionagiii slovaci şi polonezi au cerut restricţii privind accesul firmelor ucrainene de camioane în Uniunea Europeană, restricţii care au fost eliminate după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia anul trecut.

“Intrarea în Slovacia va fi blocată pentru traficul de camioane. Traficul personal nu va fi restrâns în niciun fel’, a declarat asociaţia camionagiilor UNAS. Blocada va avea loc la trecerea Vysne Nemecke/Uzhhorod, adaugă asociaţia.

În Polonia, camionagiii blochează punctele de trecere din 6 noiembrie. Camionagiii unguri au planificat de asemenea să înceapă luni un protest la un punct de trecere a frontierei Ungaria-Ucraina.

Protestatarii vor să pună capăt accesului fără permis al camioanelor ucrainene în UE, spunând că şoferii ucraineni practică preţuri de dumping.

Kievul afirmă că volumul traficului în timpul războiului face imposibil un sistem de permise pentru camioane.

Organizaţiile caritabile şi neguvernamentale care furnizează ajutor militar Ucrainei se confruntă cu întârzieri de câteva săptămâni în livrări critice de drone, electronice şi camionete din cauza protestelor la graniţă, au declarat trei surse pentru Reuters.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica