Consiliul municipal Orhei, în noua componență, a aprobat un șir de proiecte importante pentru dezvoltarea municipiului

Luni, 11 decembrie, a avut loc ședința Consiliului Municipal Orhei, la care a participat primarul Tatiana Cociu. În cadrul ședinței, au fost abordate și aprobate mai multe subiecte importante pentru dezvoltarea municipiului și au fost numiți doi viceprimari. Astfel, Valerian Cristea și Cristina Cojocari au fost, din nou, numiți în funcțiile de viceprimari, inclusiv în mandatul actualului edil, Tatiana Cociu.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

La fel, unul dintre subiectele discutate a fost examinarea și aprobarea principalului document economico-financiar pentru anul 2024 – bugetul municipiului Orhei în prima și a doua lectură. Acesta reprezintă un instrument esențial pentru planificarea și gestionarea resurselor financiare ale municipiului pentru anul care vine.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane şi text

De asemenea, s-a discutat și despre modificarea bugetului pentru anul 2023, în vederea ajustării și optimizării cheltuielilor și veniturilor municipiului.

Un alt subiect important a fost alocarea mijloacelor financiare către Apa Canal Orhei pentru acoperirea diferenței dintre tariful social și cheltuielile reale ale întreprinderii. Aceasta reprezintă o măsură de sprijin pentru asigurarea accesului la servicii de apă și canalizare pentru toți locuitorii municipiului.

De asemenea, s-a discutat și despre transmiterea către Consiliul Raional în comoditate a clădirilor liceelor pentru gestiune, luând în considerare că anume Consiliul Raional Orhei este fondatorul lucrurilor conform cadrului legal.

În cadrul ședinței, s-a aprobat și componența nouă a Consiliului de administrație și a Comisiei de cenzori ale Întreprinderii Municipale „Orhei Transport”. Aceasta reprezintă o măsură de eficientizare a activității întreprinderii și de asigurare a unei bune gestionări a resurselor.

De asemenea, s-au aprobat achiziții pentru mecanisme la unitățile de deszăpezire și salubrizare a orașului, inclusiv cheltuieli de combustibil pentru Întreprinderea Municipală „Servicii Locativ-Comunale Orhei”. Aceasta reprezintă o măsură de îmbunătățire a serviciilor de deszăpezire și salubrizare a orașului în perioada de iarnă.

Toate proiectele propuse de Primărie au fost susținute de un număr de voturi cuprins între 19 și 22, ceea ce demonstrează sprijinul acordat de Consiliul Municipal Orhei pentru dezvoltarea municipiului.

La finalul întâlnirii, Tatiana Cociu, împreună cu colegii săi, a promis că va organiza un briefing în viitorul apropiat, la care vor fi anunțate prioritățile și planurile de dezvoltare a municipiului Orhei pentru anul 2024 și până la finalul actualului mandat. De asemenea, vor fi anunțate detalii despre deciziile luate la ultimele ședințe ale Consiliului Municipal.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica