Firma la care este angajată soția șefului IT de la DNA are contracte de peste 2 milioane de lei cu DNA

Conform unei investigații RISE Project, soția lui Corneliu Sterea apare cu e-mailul la contractele cu instituția unde lucrează soțul ei, iar cel din urmă s-a numărat printre cei care au decis cui atribuie un contract. „Pură coincidență”, spune Simona Sterea, transmite Libertatea.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

În ultimii patru ani, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a încheiat mai multe contracte, în valoare totală de două milioane de lei, cu firma Asseco See.

La firmă lucrează, din mai 2020, Simona Sterea, soția șefului birou IT din cadrul DNA, Corneliu Sterea, arată o investigație RISE Project. Iar contractele dintre cele două entități au început după ce ea a ajuns în firmă.

Conform sursei citate, una dintre achiziții a fost finanțată „din fonduri norvegiene menite să combată corupția”.

Soția apare cu e-mailul la achiziții

Conform RISE, Agenția Națională de Integritate a răspuns că respectivele contracte pot fi de natură „să genereze un conflict de interese”.

În Sistemul Electronic de Achiziții Publice, e-mailul Simonei Sterea apărea în cadrul contractelor în dreptul firmei Asseco See. În timp ce Corneliu Sterea apare între cinci persoane care au decis că atribuie aceleiași companii unul dintre contracte.

Mai mult, Curtea de Conturi, susține RISE, a catalogat achiziția drept „nelegală”, „inutilă” și „făcută netransparent”.

„Pură coincidență”

Ce spun cei doi? Simona Sterea, angajată la Asseco See, susține că totul este „pură coincidență”. În același timp, soțul ei afirmă că nu are atribuții în legătură cu achizițiile și doar primește notificări.

„Nu s-a considerat că e vreun potențial conflict de interese”, a punctat el pentru RISE.

Citește pe RISE Project investigația completă

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica