Zeci de persoane rănite la Kiev într-un nou atac cu rachete

Cel puţin 34 de persoane au fost rănite, iar locuinţe şi un spital pentru copii au fost avariate în al doilea atac cu rachete al Rusiei asupra Kievului de săptămâna aceasta, au afirmat, miercuri, oficiali ucraieneni, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski a pledat, la Washington, pentru mai mult ajutor pentru ţara sa, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Sistemele de apărare anti-aeriană ale Ucrainei au doborât toate rachetele care au ţintit capitale în jurul orei 3.00 a.m. (01.00 GMT), a declarat pe Telegram Serghei popko, şeful administraţiei militare a Kievului. Scara completă a atacului nu era deocamdată clară.

Resturile care au căzut au provocat răni şi distrugeri în trei dintre districtele Kievului de pe partea estică a râului Nipru, care trece prin capitală, au afirmat oficialii.

Ferestre şi intrări au fost spulberate de resturi la un spital pentru copii din districtul Niprovski din Kiev, dar potrivit primelor estimări nu sunt victime, a afirmat, pe Telegram, primarul Vitali Klitschko.

Resturile au lovit, de asemenea, mai multe clădiri rezidenţiale din districtul Niprovski, rănind cel puţin 34 de persoane, din care 15 au avut nevoie de spitalizare, inclusiv doi copii, a adăugat Klitschko. Sistemul de alimentare cu apă al districtului a fost, de asemenea, avariat.

Deocamdată nu se ştie exact ce arme a folosit Rusia în acest atac. El vine după ce luni o salvă de rachete balistice au ţintit Kievul, rănind patru persoane.

Marţi, preşedintele SUA Joe Biden i-a avertizat pe republicani că vor oferi Rusiei ”un cadou de Crăciun” dacă nu vor asigura ajutor militar suplimentar pentru Zelenski, a cărui întâlnire cu un legislator de top al SUA s-a încheiat fără un angajament pentru sprijin în plus.

Rusia nu a comentat atacul de miercuri, care a avariat clădiri şi în districtele Desnyanskyi şi Darnitskyi din Kiev.

Atât Moscova, cât şi Kievul neagă că ţintesc civili în războiul care durează de aproape 22 de luni pe care Rusia l-a lansat împotriva vecinului său, în februarie 2022.

Popko a afirmat că 15 persoane, între care patru copii, au fost evacuate dintr-o clădire rezidenţială din districtul Niprovski după ce resturi au lovit o clădire şi maşinile din apropiere, provocând un incendiu.

El a adăugat că majoritatea rănilor au fost provocate de ferestrele spulberate de suflul exploziilor.

”Sunt mulţi răniţi”, a spus Popko, sugerând că numărul victimelor ar putea să crească.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica