Țară europeană vrea să interzică telefoanele mobile în şcoli, colegii şi licee

Guvernul spaniol vrea să interzică telefoanele mobile în şcoli, colegii şi licee în faţa “preocupărilor” pe care acestea le suscită în rândul unei părţi unor familii şi profesori, a anunţat miercuri executivul, notează AFP.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Ministerul spaniol al Educaţiei “propune utilizarea zero a telefoanelor mobile în timpul orelor de curs în şcolile primare şi gimnaziale, cu excepţia cazului în care”, la gimnaziu şi liceu, “profesorul le consideră necesare pentru activitatea educaţională”, a indicat administraţia într-un comunicat.

Ministrul educaţiei, Pilar Alegria, intenţionează astfel să “răspundă preocupărilor împărtăşite de atâtea familii şi de comunitatea educativă”, a explicat ea în urma unei reuniuni cu regiunile, competente în domeniul educaţiei.

Acesta este motivul pentru care guvernul central va trebui mai întâi să ajungă la un acord cu regiunile în cadrul unei viitoare reuniuni programate pentru începutul lui ianuarie.

“Există o preocupare din ce în ce mai mare în societatea noastră” cu privire la acest subiect, a subliniat ministrul socialist.

În Spania, un număr tot mai mare de comunităţi de părinţi cer interzicerea sau reglementarea mai strictă a utilizării telefoanelor mobile la şcoală.

Recente anchete ale OCDE şi UNESCO au evidenţiat un impact negativ al utilizării excesive a smartphone-urilor asupra atenţiei şi învăţării elevilor din mai multe ţări.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica