Moscova: Aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova ar putea destabiliza Uniunea Europeană

Rusia consideră vineri că decizia Uniunii Europene de a deschide discuţiile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova este una politizată ce ar putea destabiliza blocul, în timp ce aceste două ţări “nu îndeplinesc criteriile”.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Negocierile pentru a se alătura UE pot dura ani sau decenii. UE a avut întotdeauna criterii stricte de aderare şi este evident că în acest moment nici Ucraina şi nici (Republica n.r.) Moldova nu îndeplinesc aceste criterii”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, potrivit Reuters şi France Presse.

„Este clar că aceasta este o decizie absolut politizată, dorinţa UE de a demonstra sprijinul pentru aceste ţări. Dar astfel de noi membri ar putea destabiliza UE şi, din moment ce trăim pe acelaşi continent cu UE, desigur că urmărim îndeaproape acest lucru”, a adăugat el.

La un summit joi, liderii UE au convenit să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina chiar dacă aceasta continuă să lupte împotriva invaziei Rusiei, dar nu au putut cădea de acord asupra unui pachet de ajutor financiar de 50 de miliarde de euro pentru Kiev din cauza opoziţiei Ungariei.

Peskov a spus că Ungaria nu este o ţară pro-rusă, dar că Rusia este impresionată că Budapesta este pregătită să-şi apere interesele.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a estimat de asemenea că unda verde dată Kievului şi Chişinăului de UE, care a acordat şi statutul de candidat Georgiei, are ca scop “să facă rău Rusiei”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica