Nou val de COVID în Austria. Zeci de mii de oameni, infectați în ultima săptămână

Numărul cazurilor de coronavirus explodează în Austria, în special în capitala Viena, conforsm sistemului de sănătate din această țară.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

“Nu s-au învățat prea multe din ultimii ani. Oamenii reacționează doar atunci când deja doare. De regulă, accentul se pune pe responsabilitatea personală, însă acest lucru nu este vizibil în ultimele luni, altfel nu ar exista această creștere”, a declarat, într-un interviu pentru Heute, Hans-Peter Hutter, specialist în medicină de mediu la MedUni Viena.

În prezent, peste 1.000 de persoane sunt în spitalele austriece, din cauza infecției cu SARS-CoV-2 .

În același timp, săptămâna trecută, 4-10 decembrie, 41.690 de asigurați în sistemul de sănătate austriac au fost în concediu medical din cauza coronavirusului. Adică de două ori mai mulți decât în ​​aceeași perioadă cu un an în urmă, când era încă o boală raportabilă: în 2022, în prima săptămână a lunii decembrie au fost raportate 21.858 de cazuri de concediu medical Covid.

Ținând cont de faptul că raportare și testarea nu mai sunt obligatorii, este greu de spus cât de mare este în realitate numărul infecțiilor cu coronavirus în Austria, a spus Hutter.

Acesta a precizat că, potrivit monitorizării sistemului de asigurări, situația este în mod clar extrem de nefavorabilă: “Octombrie și parțial noiembrie erau încă relativ calde. Apoi s-a răcit brusc și oamenii s-au întâlnit din nou în interior și au început primele sărbători”.

Expertul a mai afirmat că nu trebuie să fii epidemiolog ca să știi că cifrele vor continua să crească, întrucât “se întâlnesc tot mai mulți oameni infectați care fie nu au simptome, fie care spun că nu e chiar atât de rău. Nu există deloc măsuri de protecție. Este ca și cum totul nu ar exista!”.

“Au existat avertismente destul de mult timp că aceasta este o variantă nouă și că valul în care ne-am infectat cu toții a fost cu mult timp în urmă. Prin urmare, imunitatea a scăzut și s-ar putea ca această variantă să nu fie atât de ușor de eliminat din nou”, a subliniat acesta.

În încheiere, Hans-Peter Hutter le-a transmis un mesaj compatrioților săi: “Acolo unde sunt adunări mari de oameni, gândiți-vă dacă vreți cu adevărat să mergeți. Renunțați la petrecerea de Crăciun! Evaluați riscul și gândiți-vă la familie, la cei dragi”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica