PDCM este dispus să ofere autorităților orice suport în procesul de negocieri

PDCM a venit cu o declarație în care salută deschiderea negocierilor cu Uniunea Europeană și speră că în Republica Moldova se va renunța la aplicarea dublelor-standarde în raport cu derapajele antidemocratice ale guvernării actuale.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei salută și mulțumește Consiliului European pentru decizia de a deschide în 2024 negocierile privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană!

Această decizie denotă dorința statelor europene de a ne uni destinele într-o familie unită europeană, de a construi un viitor comun cu poporul Republicii Moldova! Această atitudine față de cetățenii țării noastre din partea partenerilor europeni, dar și contextul dramatic regional și geopolitic, au stat la baza deciziei istorice de ieri de a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Or, ar fi un fals și o nedreptate față de cetățenii acestei țări, să atribuim acest merit unei guvernări corupte și antidemocratice de la Chișinău.

Odată cu aprobarea acestei decizii de deschidere a negocierilor de aderare, sperăm că în Republica Moldova se va renunța la aplicarea dublelor-standarde în raport cu derapajele antidemocratice ale guvernării actuale, iar Uniunea Europeană va înceta să tolereze abaterile grave de la principiile și normele europene într-o țară, căreea i-a oferit șansa de a adera la Uniune!

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei de multiple ori a semnalat despre abuzurile grave comise de guvernarea PAS, inclusiv în cadrul întrevederilor cu ambasadorii și reprezentanții statelor-membre UE. Vom insista și în continuare în a cere partenerilor europeni să adopte o poziție obiectivă față de aceste derapaje. “Tolerarea prin tăcere” a acestor derapaje, nicicum nu ne apropie de obiectivul de integrare și va anula, în mod practic, efectele deciziei istorice aprobate ieri de Consiliul European, se spune într-un comunicat de presă a fosrmațiunii.

Totodată, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei este dispus să ofere autorităților orice suport în procesul de negocieri. Inclusiv, pentru a asigura în acest proces protejarea intereselor/valorilor economice, sociale și spirituale ale cetățenilor Republicii Moldova.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica