Vladimir Putin, despre campania electorală din Rusia: Orice interferență străină va fi reprimată dur

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat vineri împotriva oricărei interferenţe străine în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din martie 2024, care vor avea loc pe fundalul conflictului din Ucraina şi a represiunii împotriva opoziţiei, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

„Orice ingerinţă în afacerile interne ale Rusiei va fi reprimată, şi reprimată sever, în temeiul legilor ruse”, a declarat preşedintele candidat la realege în cadrul unei întâlniri televizate cu liderii de partid prezenţi în Dumă, camera inferioară a Parlamentului.

“Apărăm libertatea poporului nostru, suveranitatea sa, dreptul de a-şi alege viitorul. Poporul şi numai poporul Rusiei sunt singura sursă de putere în ţara noastră”, a asigurat el.

Preşedintele Putin a mulţumit membrilor partidelor prezenţi în Parlament, care participă la “operaţiunea militară specială” din Ucraina “luptând împreună pentru Rusia” şi celor care ajută militarii şi familiile acestora.

Liderul rus a mai afirmat că “recent, numărul soldaţilor ucraineni care devin prizonieri a crescut brusc”.

După un 2022 marcat de eşecuri pe frontul ucrainean şi sancţiuni occidentale, preşedintele Vladimir Putin se prezintă la sfârşitul anului 2023 într-o lumină mai favorabilă după eşecul contraofensivei începute în vară de Ucraina, prăbuşirea sprijinului european şi american pentru Kiev şi redresarea economiei naţionale.

Şeful statului rus şi-a anunţat săptămâna trecută candidatura pentru un al cincilea mandat la alegerile prezidenţiale din 17 martie. Realegerea sa lasă puţine semne de îndoială după aproape un sfert de secol la putere şi o reprimare sistematică a opoziţiei.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica