În primul său discurs de campanie, Putin promite să facă din Rusia o ”putere suverană”

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis că va face din Rusia o “putere suverană”, în timpul unei alocuţiuni adresate duminică partidului de guvernământ, primul său discurs de campanie înainte de alegerile prezidenţiale din martie 2024, potrivit Agepres.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

“Rusia va fi o putere suverană şi autosuficientă, altfel nu va mai exista deloc”, a declarat Putin în faţa înalţilor oficiali ai partidului Rusia Unită reuniţi în congres pentru a-i susţine candidatura.

“Rusia nu poate, ca unele ţări, să renunţe la suveranitatea sa în schimbul câtorva cârnaţi şi să devină satelitul cuiva”, a spus el, într-o aparentă referire la Ucraina.

Acuzând Occidentul că urmăreşte “să obţină prăbuşirea economiei şi sferei sociale ruse”, el a cerut “forţelor patriotice” ale ţării să-şi unească eforturile în faţa “sarcinilor istorice” pe care le are Moscova.

“Împreună cu tot poporul rus, să apărăm suveranitatea, libertatea, securitatea Rusiei, tot ceea ce ne este drag, istoria noastră, cultura noastră, valorile şi tradiţiile noastre”, a declarat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin, a cărui ţară este vizată de o serie de sancţiuni occidentale şi care şi-a trimis soldaţii să atace Ucraina în 2022, şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a candida pentru a cincea oară la alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în martie 2024.

Realegerea sa este certă, orice opoziţie reală fiind eradicată metodic în Rusia în ultimii ani.

Şeful Rusiei Unite, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, l-a asigurat duminică de faptul că partidul său “va face totul” pentru a sprijini candidatura lui Vladimir Putin.

El a salutat faptul că Rusia a fost “capabilă să reziste presiunii colosale” din partea Occidentului. “Răspunsul la acţiunile adversarilor noştri au fost rezistenţa şi unitatea societăţii ruse”, a spus el.

Potrivit fostului preşedinte, o victorie a lui Vladimir Putin în martie 2024 îi va permite “în sfârşit să se impună asupra forţelor care ameninţă securitatea şi suveranitatea” ţării.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica