Un dispozitiv de ascultare a fost descoperit în biroul lui Valeri Zalujnîi, comandantului-şef al armatei

Un dispozitiv de ascultare a fost descoperit într-unul dintre viitoarele birouri ale comandantului-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, au anunţat duminică serviciile de securitate de la Kiev, precizând totodată că dispozitivul “nu era operaţional”, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

“Echipamentul nu a fost găsit direct în biroul lui Valeri Zalujnîi, ci într-unul dintre spaţiile pe care acesta le-ar putea folosi în viitor pentru munca sa”, au explicat serviciile ucrainene pe Telegram.

A fost deschisă o anchetă pentru “utilizare ilegală a mijloacelor tehnice speciale cu scopul de a obţine informaţii”, au adăugat acestea fără a oferi indicii cu privire la originea dispozitivului de ascultare.

“Aparatul găsit nu era funcţional. Nu au fost găsite dispozitive de stocare a datelor sau de transmisie audio la distanţă. Acest dispozitiv tehnic va fi trimis spre examinare”, au mai indicat serviciile ucrainene.

În calitate de comandant-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi decide asupra cursului general al operaţiunilor de pe front, sub autoritatea preşedintelui Volodimir Zelenski.

Presa ucraineană şi străină au raportat în ultimele luni tensiuni crescânde între Zelenski şi Zalujnîi, pe fondul eşecului contraofensivei de vară a forţelor Kievului şi al prăbuşirii sprijinului occidental.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022 şi controlează acum aproape o cincime din teritoriul acestei ţări, reaminteşte AFP.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica