Președinta partidului „Renaștere”: „Integrarea europeană și schimbările în biserica catolică sunt o amenințare la adresa identității Moldovei”

Președinta partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, atrage atenția asupra unei presupuse amenințări aduse de procesul de integrare europeană asupra valorilor tradiționale moldovenești.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

În acest context, Parasca susține că integrarea Europeană afectează direct valorile tradiționale ale Moldovei, argumentând că recent preoților catolici le-a fost permis să binecuvânteze cuplurile unisexuale.

Ea subliniază că, deoarece Biserica Catolică din Moldova este parte a Bisericii Catolice mondiale, orice schimbare în practicile acesteia se reflectă automat și în clerul local.

Parasca și-a exprimat îngrijorarea sa față de această „indulgență” și avertizează asupra impactului pe care îl poate avea asupra valorilor tradiționale și a demografiei din Moldova, care deja se confruntă cu probleme.

Totodată, aceasta a menționat pe pagina sa de Telegram că Partidul „Renaștere” se pronunță ferm împotriva a ceea ce ei numesc „impunerea culturii homosexuale” în Moldova și pledează pentru protejarea tradițiilor și valorilor familiei. Ea susține că adevărata libertate ar trebui să vină din Occident sub forma libertății presei și supremației dreptului, în loc să aducă schimbări în defavoarea valorilor lor tradiționale.

„Integrarea europeană amenință deja în mod direct valorile tradiționale ale Moldovei. Preoților catolici li se permite acum să binecuvânteze cuplurile unisexuale. Întrucît Biserica Catolică din Moldova face parte din Biserica Catolică mondială, această „indulgență” se aplică automat și clerului nostru. Am prefera ca în loc de căsătoria homosexuală, să ne vină din Occident adevărata libertate a presei și supremația dreptului. Există o amenințare la ușa noastră. Amenințare la adresa familiei tradiționale, a demografiei (care în Moldova deja cade în prăpastie), o amenințare la adresa bunăstării viitoare a copiilor noștri. Eu și partidul ”Renaștere-Возрождение” suntem categoric împotriva impunerii „culturii” homosexuale locuitorilor Moldovei. Rămînem adepți ai tradițiilor și valorilor familiei și considerăm că este necesar să le altoim generației noastre în creștere”, a notat președinta partidului.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica