Peste 570.000 de oameni din Gaza ”mor de foame”. ”Situația este catastrofală”

Un raport al ONU a constatat că mai mult de jumătate de milion de oameni din Gaza „mor de foame” din cauza lipsei de hrană de la izbucnirea războiului, scrie Sky News.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Raportul publicat joi de 23 de agenții ONU și organizații neguvernamentale a constatat că întreaga populație din Gaza se află într-o criză alimentară, cu 576.600 la niveluri catastrofale – sau înfometare.

„Este o situație în care aproape toată lumea din Gaza este în foamete”, a declarat economistul șef al Programului Alimentar Mondial, Arif Husain.

El a avertizat că, dacă războiul dintre Israel și Hamas continuă la aceleași niveluri și livrările de alimente nu sunt restabilite, populația s-ar putea confrunta cu „o foamete în adevăratul sens al cuvântului în următoarele șase luni”.

Noi negocieri între Israel și Hamas. Condiția pusă de teroriști pentru a mai elibera ostatici

Consiliul de Securitate al ONU va încerca din nou, joi, să ajungă la un consens privind un armistițiu în Fâșia Gaza. Votul a fost amânat de mai multe ori pentru a evita un nou veto al americanilor.

În cursul zilei, vor fi reluate și discuțiile dintre Israel și Hamas privind eliberarea ostaticilor. În tot acest timp, bombardamentele și ofensiva terestră continuă în enclavă.

Jurnaliștii Sky News se aflau lângă un spital din orașul Rafah, la granița cu Egiptul, când zona a fost atacată de aviația israeliană. Camerele postului britanic au surprins haosul și căutările disperate printre resturile clădirilor distruse.

Dintre ruine a fost scos trupul fără viață al unui copil. Un bărbat rănit așteapta să fie eliberat de sub o bucată din acoperișul clădirii. În scurt timp, a fost pus pe o targă și dus la spital, în timp ce alți bărbați au continuat să sape în moloz.

Armata israeliană și-a intensificat operațiunile în Khan Younis, în sudul enclavei, și a cerut evacuarea a 20% din suprafața orașului.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica