Un fost ministru rus a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru deturnare de fonduri

Justiția rusă l-a condamnat la 12 ani de închisoare pe un fost ministru considerat un apropiat al fostului președinte Dmitri Medvedev pentru deturnare de fonduri și pentru că a profitat de funcțiile sale din trecut pentru a forma un „grup infracțional”, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Tribunalul din Moscova în fața căruia a fost judecat a declarat că „l-a găsit vinovat pe Mihail Abyzov”, potrivit verdictului citat de agențiile de presă ruse.

Fostul ministru a fost condamnat să execute „o pedeapsă de 12 ani de închisoare într-o colonie de regim general”, precum și o amendă de 80 de milioane de ruble (aproape 800.000 de euro la cursul actual), potrivit verdictului.

Citat de agenția de știri TASS, unul dintre avocații săi, Arthur Bolchakov, a declarat că clientul său își rezervă ceva timp înainte de a decide dacă va face sau nu apel.

Potrivit anchetatorilor, Mihail Abyzov a deturnat între 2011 și 2014, cu ajutorul altor cinci antreprenori și manageri din sectorul energetic, sume care depășesc patru miliarde de ruble (aproximativ 55 de milioane de euro la cursul din 2019).

Mihail Abyzov, în vârstă de 51 de ani, a fost acuzat, de asemenea, de formarea unui „grup infracțional”.

Abyzov, care a trăit între Italia și Statele Unite, a fost arestat la începutul anului 2019 în timpul unei operațiuni a serviciilor de securitate ruse (FSB) în timpul unei vizite în capitala rusă.

Ministru pentru relațiile cu societatea civilă din 2012 până în 2018, în 2014 el a fost membrul guvernului cu cel mai mare venit, cu 282 de milioane de ruble (5,7 milioane de euro la cursul din 2019) pe an.

Până la arestarea sa, era considerat un apropiat al fostului președinte și șef al guvernului Dmitri Medvedev, care l-a numit în funcție în 2012, și un membru al aripii „liberale” din cadrul elitei puterii ruse, care intră adesea în opoziție cu clanul rival „siloviki” (poliție, armată, servicii secrete…).

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica