VIDEO: Vasile Bolea trage un semnal de alarmă în Parlamentul Moldovei: „Integrarea europeană este o iluzie periculoasă”

Deputatul Vasile Bolea, lider al partidului „Renaștere”, a susținut vineri un discurs în Parlamentul Republicii Moldova, exprimându-și critica față de iluzia integrării europene promovată de PAS.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Bolea a felicitat deschiderea negocierilor cu UE, dar a subliniat că Uniunea Europeană se dezintegrează, implicând Republica Moldova în jocuri geopolitice.

În timpul intervenții sale, deputatul a întrebat retoric pe cei din PAS de ce nu se vorbește despre importanța suveranității statului, dar a ținut și să sublinieze lipsa de schimbări pozitive în cei peste 10 ani de acord de asociere cu UE.

Bolea a atras atenția problemelor precum sărăcia continuă, vulnerabilitatea energetică, inflația în creștere și datoria externă exagerată.

Deputatul a criticat vehement și manipularea cetățenilor de către PAS prin promovarea iluziei că viața în UE este extraordinară.

De asemenea, politicianul a insistat asupra necesității unei politici de stat orientate la 360 de grade, nu doar către UE sau Est.

Mai mult, deputatul a acuzat actuala clasă politică de îndatorarea excesivă a țării și de transferul povarei financiare către cetățeni. Acesta a îndemnat la o reflecție asupra independenței economice și a avertizat asupra riscului de a rămâne dependenți de creditele oferite de UE.

Vasile Bolea a concluzionat prin îndemnul de a renunța la iluziile europene și a sugerat guvernanților de a se concentra asupra rezolvării problemelor locale și dezvoltării economice.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica