Și curțile din Taraclia capătă o nouă viață: în 2024 absolut toate vor fi renovate cu sprijinul echipei lui Ilan Șor

La doar câteva luni de la demararea proiectului de renovare a curților din orașul Taraclia, într-o singură zi au fost inaugurate tocmai patru obiective. Acestea capătă un nou aspect cu sprijinul nemijlocit al filantropului Ilan Șor, precum și al primarului Taracliei, Veaceslav Lupov.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Lucrările de reabilitare a curții de pe strada Ștefan cel Mare au fost executate conform celor mai înalte standarde de calitate – a fost turnat asfalt, amenajate locuri de parcare, bănci, urne și iluminat.

Primarul orașului, Veaceslav Lupov, a menționat că acesta este doar începutul, iar în anul care vine toate curțile din oraș vor arăta la fel.

,,După cum știți, astfel de proiecte este mai dificil să fie realizate din contul Primăriei, întrucât e nevoie să fie create asociații, iar noi avem o mare problemă cu acest lucru. Respectiv, noi am identificat sponsori, care din sursele lor ne ajută să reabilităm aceste curți și să le facem frumoase. În Taraclia am reconstruit deja trei curți și am început reabilitarea celei de-a patra. A fost luată decizia ca în anul 2024 să fie renovate toate cele 34 de curți din orașul Taraclia. Tot ceea ce facem, facem pentru Dumneavoastră. În comparație cu alții, noi cuvinte în vânt nu aruncăm. Dacă am promis, facem”, a menționat edilul.

Deputatul Vadim Fotescu și-a manifestat bucuria că proiectul de succes de renovare a curților implementat la Orhei a ajuns și în orașul Taraclia.

„Sunt foarte fericit că acest proiect de reabilitare a curților, pe care l-am lansat la Orhei, a ajuns și în Taraclia. Sunt sigur, că datorită sprijinului domnului Ilan Șor, cu ajutorul lui Dumnezeu, copiii din Taraclia vor alerga și se vor juca în curți reparate și modernizate”, a spus deputatul.

Politicianul și filantropul Ilan Șor a venit cu un mesaj de felicitare video pentru locuitorii din Taraclia, care s-au bucurat nespus de această atenție și suportul oferit.

„Sunt foarte fericit că dăm în exploatare un alt proiect de infrastructură în orașul Taraclia. Sunt foarte mândru de echipa noastră care a inițiat și implementează acest proiect. Vă doresc să fiți fericiți și să visați, deoarece visele Dumneavoastră se vor realiza. Sunt sigur că noi vom obține rezultatul pe care ni-l dorim și vom construi o țară bogată și prosperă. Vă mulțumesc pentru susținerea acordată”, a declarat Ilan Șor.

Zeci de copii, vârstnici și maturi s-au adunat să sărbătorească această mică, dar importantă victorie pentru ei, radiind de fericire că proiectul de modernizare a curților a ajuns și la casa lor. Mai mult, în contextul sărbătorilor de iarnă, echipa lui Ilan Șor le-a mai pregătit o surpriză celor mici, la inaugurare și-au făcut prezența Moș Crăciun și Alba ca Zăpada, alături de care au făcut poze.

  • „Ne bucurăm că acest proiect frumos a ajuns și în curtea noastră. Am fost mirați cât de rapid și calitativ au fost executate aceste lucrări, fără a crea incomodități. Suntem foarte recunoscători”, a declarat un locuitor.
  • „Locuiesc de 20 de ani aici și niciodată nu am văzut ca cineva să fie preocupat de curtea noastră, să ne ofere o mână de ajutor. Acum, parcă și blocul e mai frumos, nu calci prin noroi când ieși din casă”, a spus o pensionară.
  • „Cu mașina era greu să ajungi până la scară, inclusiv pe jos. Erau gropi după gropi. Acum totul arată diferit și schimbarea e radicală. Apreciem efortul depus, mulțumim domnului primar, sponsorilor și domnului Ilan Șor”, a spus un bărbat.

Menționăm că echipa lui Ilan Șor și-a asumat angajamentul ca să renoveze toate curțile din orașului Taraclia, exact după modelul Orheiului, unde practic nu a mai rămas nici o curte nerenovată.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica