Topul celor mai stresante aeroporturi din lume, pe care suntem sfătuiți să le evităm

Un studiu al VisaGuide.World a realizat, în decembrie 2023, topul celor mai stresante aeroporturi din lume, pe care suntem sfătuiți să le evităm. Au fost chestionați 1.642 de pasageri de 53 de naționalități, care au efectuat cel puțin două călătorii internaționale cu avionul în anul 2023, anunță Nexta.ro.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Participanții la studiu au fost întrebați ce aspecte ale călătoriei cu avionul i-au stresat cel mai mult. Acestea s-au dovedit a fi numărul mare de pasageri, aeroporturile mari, adesea dificil de navigat din cauza dimensiunilor lor, aeroporturile aglomerate, frecvența întârzierilor zborurilor și distanța față de centrul orașului.

Pe baza acestor preocupări, autorii studiului au stabilit un clasament al aeroporturilor folosind cinci factori: numărul total de pasageri, dimensiunea aeroportului în metri pătrați, densitatea pasagerilor pe metru pătrat, ponderea întârzierilor anuale și distanța față de centrul orașului în kilometri.

Iată topul celor mai stresante aeroporturi din lume:

1. Gatwick, Londra

Gatwick Londra, cel de-al doilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, reușește să se facă remarcat prin poziționarea sa ca cel mai stresant aeroport din întreaga lume pentru călători. Deși numărul de pasageri care tranzitează prin Gatwick este sub media altor aeroporturi, acesta se confruntă cu una dintre cele mai ridicate densități de pasageri. De asemenea, procentul său de întârzieri anuale se situează pe locul doi, din primele zece, iar distanța sa față de centrul orașului Londra, de 43 de kilometri, reprezintă cel mai mare obstacol în calea călătorilor.

2. Aeroportul Istanbul din Turcia

Pe locul al doilea în topul celor mai stresante aeroporturi din lume se află Aeroportul Istanbul, situat în Turcia. Acesta se remarcă prin faptul că este cel mai aglomerat aeroport din Europa, cu un impresionant număr de 64.289.107 pasageri înregistrați doar în anul 2022, situându-se pe locul șapte în lume în ceea ce privește aglomerația. Călătorii care trec prin acest aeroport susțin că se confruntă adesea cu dificultăți în a se orienta datorită dimensiunii sale impresionante – peste 76 de milioane de metri pătrați. Navigarea în acest aeroport devine o provocare pentru mulți călători, adăugând un nivel suplimentar de stres în călătoriile lor.

3. Aeroportul din Munchen

Aeroportul din Munchen a ocupat locul al treilea. Acesta a înregistrat mai puțin de jumătate din numărul de pasageri de la Istanbul în același an – 31.642.738 de pasageri. Dar dimensiunea aeroportului din München este de cinci ori mai mică decât cea a aeroportului din Istanbul.

Aeroportul internațional Denver din Statele Unite se află pe locul patru, iar poziția a cincea este ocupată de un alt hub britanic, Aeroportul Heathrow.

Heathrow este al doilea cel mai aglomerat aeroport din Europa, cu 61.614.508 pasageri, și este chiar mai mic decât aeroportul din München.

Locul șase a fost ocupat de Aeroportul Internațional Los Angeles, urmat de Aeroportul Internațional Roma-Fiumicino, Aeroportul Internațional Dallas Fort Worth, Aeroportul Internațional John F. Kennedy și Aeroportul Internațional O’Hare.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica