ULTIMA ORĂ: Grigore Zapuhlîh a fost demis din funcția de director la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie

Conducerea Institutului de Neurologie și Neurochirurgie Diomid Gherman a fost schimbată. Noul director al spitalului este Vladimir Dolghi. Acesta a fost prezentat colectivului instituției de către ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Până în prezent, timp de 8 ani, şeful instituţiei medicale a fost Grigore Zapuhlîh. Profesorul Zapuhlîh va ocupa în continuare funcția de șef al Catedrei de Neurochirurgie din cadrul USMF Nicolae Testemițanu, anunță Publika.

“Începând cu data de 27 decembrie 2023, domnul Vladimir Dolghi preia responsabilitățile de conducere ale IMSP Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, fiind numit în funcția de director interimar”, se menţionează într-un comunicat emis de Institutul de Neurologie și Neurochirurgie Diomid Gherman.

Vladimir Dolghi are 45 de ani. Acesta are o carieră în domeniul sănătății, având în spate o experiență de 23 de ani în calitate de neurochirurg și conferențiar la Academia medico-militară S.M. Kirov din Sankt Petersburg.

Este specialist în efectuarea intervențiilor neurochirurgicale în cazul traumatismelor și patologiilor neurochirurgicale (vasculare, oncologice, neurodegenerative, degenerative, posttraumatice, funcționale).

Vladimir Dolghi şi-a făcut studiile la Universitatea de stat de Medicina și Farmacie N. Testemițanu – Medicina Generală. În prezent, aceasta este asistent universitar la catedra de Neurochirurgie din cadrul USMF Nicolae Testemițanu, membru al Asociației Europene de Neurochirurgie (EANS), al Asociației Neurochirurgicale din Rusia și a celei din Republica Moldova.

De-a lungul carierei sale neurochirurgicale, Vladimir Dolghi a participat la nenumărate stagii internaționale, precum în clinicile universitare din Helsinki, Munich, Berlin, Copenhaga, Liberec, Moscova, Torino, Iași, Madrid etc.

În același timp, noul director interimar al INN este și unul dintre fondatorii Autonomiei naţional-culturale moldovenești din or. Sankt Petersburg “Patria” (diaspora moldovenilor).

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Richard Grenell o acuză pe Angela Merkel pentru războaiele din Ucraina și Gaza

Confidentul de multă vreme a lui Trump, Richard Grenell, o critică aspru pe fosta cancelară Angela Merkel: politicile ei au contribuit la escaladarea în Ucraina și Orientul Mijlociu, scrie Berliner Zeitung Fostul ambasador al SUA în Germania, Richard Grenell, dă vina pe fostul cancelar Angela Merkel...

Liderii Partidului ”Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev

Astăzi, liderii Partidului „Renaștere” din Moldova, împreună cu colegii lor bulgari, au depus flori la două locuri istorice semnificative: memorialul Șipca și monumentul lui Hristo Botev. Această acțiune simbolică a adus în prim-plan legătura profundă între popoarele moldovean și bulgar, legătură întărită de evenimente istorice...

Viktor Orban şi deputaţii din partidul său au refuzat să-i aducă un omagiu lui Aleksei Navalnîi în parlament

Premierul ungar Viktor Orban şi deputaţii din coaliţia sa au refuzat să-i aducă un omagiu luni liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, relatează AFP. În momentul în care un deputat al opoziţiei a cerut un minut...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica