Deputatul Vasile Bolea lansează acuzații: „Binomul Dodon-Sandu a mai născut un președinte de raion PAS și doi vicepreședinți PSRM”

Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și lider al partidului „Renaștere”, a declanșat un scandal politic, aducând acuzații grave celor din PAS și PSRM.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Potrivit acestuia, așa-numitul „Binom Dodon-Sandu” ar fi influențat în mod decisiv numirea unui președinte de raion afiliat PAS în Drochia, însoțit de numirea a doi vicepreședinți PSRM.

Într-o declarație feroce, Bolea sugerează că acest fenomen nu ar fi un caz izolat, ci doar o manifestare în plus a colaborării ascunse dintre cele două partide aflate. Acesta critică vehement conducerea PSRM pentru presupusa ipocrizie în fața acestor evenimente, sugerând că aceștia continuă să ignore realitatea și să ofere răspunsuri evazive, menționând ironic că „conducerea PaSRM în continuare se va preface că afară plouă”.

„Binomul Dodon – Sandu a mai născut un președinte de raion PAS la Drochia și doi vicepreședinți PSRM.

P.s. Interesant, conducerea PaSRM în continuare se va preface că afară plouă? Continuați să spuneți că „așa trebuie””, a scris acesta.

Bolea avertizează asupra consecințelor acestor acțiuni, afirmând că numărul mare de minciuni vor deteriora imaginea publică a ambelor partide.

„De atâtea minciuni spuse de voi și pietrele au început să crape”, a conchis acesta într-o postare pe pagina sa.

De cealaltă parte, Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova anunță că a decis să excludă din partid consilierii raionali, dar și membrii conducerii organizației teritoriale din Drochia.

„Astăzi, Comitetul Executiv al PSRM a luat decizia de a exclude din rândurile partidului membrii conducerii organizației teritoriale Drochia, precum și consilierii raionali, care contrar deciziei Comitetului Executiv al PSRM au votat pentru un președinte de raion, reprezentant PAS. Alegerea neconformă a președintelui raionului Drochia a avut loc în pofida discuțiilor pe care conducerea PSRM le-a avut în ultimele zile cu membrii PSRM din Drochia unde s-a convenit contrariul.

Amintim că Comitetul Executiv al PSRM a atenționat reprezentanții formațiunii în APL că nu va admite astfel de votări”, este menționat în comunicatul postat.

Precizăm că Vasile Cemortan, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate a fost ales în funcţia de preşedinte al raionului Drochia. Pentru candidatura lui au votat 20 de consilieri. La fel, în ședința de astăzi, Tatiana Botnar și Igor Jidraș, au fost aleși în calitate de vicepreședinți ai raionului Drochia, ambii fiind din PSRM.

 

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica