/VIDEO/ Nemerenco, prinsă cu minciuna? Acuză administrația spitalelor comasate de corupție, dar PG neagă existența unor dosare penale. Ion Chicu: Tot ce trebuie să știm despre o mizerie coruptă…

Ministra Sănătății etichetează drept coruptă conducerea celor două instituții medicale comasate, ieri, prin decizie de Guvern. Este vorba despre șefii Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile, dar și a celui de boli infecțioase – Toma Ciorbă.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Ala Nemerenco susține că unii sunt vizați deja în dosare penale. Serviciul de presă al Procuraturii Generale, însă, contrazice ministra, precizând că nu există dosare în care să figureze administrația celor două entități medicale, transmite TV8.md.

„Vom trece prin restructurări, întru binele spitalelor și a pacienților, dar vom trece împreună. Și ne vom despărți într-adevăr de câțiva din capii care nu au nicio grija de Dvs, de veniturile Dvs, sau condițiile de lucru, ci doar de interesul lor personal, mărimea otkaturilor, interesul în achiziții de milioane de lei pe medicamente procurate la greu și apoi tot la greu decontate ca expirate. Veți mai auzi de ei, căci unii sunt cercetați în dosare penale”, a scris, aseară pe Facebook Ala Nemerenco, într-un mesaj adresat angajaților celor două spitale.

TV8 a încercat să ia legătura cu directorul Spitalului de Boli infecțioase Toma Ciorbă, acesta însă nu a răspuns la telefon. Subalternii lui ne-au spus că șeful lor este în concediu.

Nu am reușit să obținem o reacție nici de la șefa spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile. Din anticameră ni s-a comunicat în repetate rânduri că directorul este în ședință.

Solicitat de TV8, serviciul de presă al Procuraturii Generale, ne-a declarat că nu există informații despre cauze penale în care să figureze conducerea spitalelor vizate. Totuși, Ala Nemerenco deja a decis să le ceară demisia celor doi directori.

„ – Cine totuși va fi noul director? – Va fi selectat unul din actualii directori? – Nu, nu va fi selectat unul din actuali, nu avem o conlucrare bună este suficient?”

Amintim că Executivul a aprobat absorbția Spitalului de Dermatologie de către Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, în pofida protestelor organizate de angajații celor două instituții. Anumite voci declarau că se pregătește vânzarea terenului ocupat de spitalul Toma Ciorbă. Ipoteza a fost respinsă de autorități, invocându-se o gestionare mai eficientă a banilor publici.

Ion Chicu a comentat succint: Tot ce trebuie să știm despre o mizerie coruptă…

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica