Toate companiile care activează în domeniul emisiilor de televiziune / serviciile audiovizuale vor trece o verificare

Toate companiile care activează în domeniul emisiilor de televiziune/serviciile audiovizuale vor trece o verificare a beneficiarilor săi efectivi în ceea ce privește implicarea acestora în activități de spălare ale banilor, infracțiuni grave sau deosebit de grave, acțiuni de corupție sau activități care afectează securitatea statului sau ordinea publică.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Decizia a fost luată în conformitate cu legea în vigoare de către Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, se arată într-un comunicat al Guvernului.

„Pentru că situația curentă în domeniul media audiovizual denotă existența cazurilor de activitate investițională cu abateri grave de la prevederile legislației și ignorarea restricțiilor în realizarea investițiilor în domeniile de importanță pentru securitatea statului, Consiliul a decis sistarea temporară a valabilității actelor permisive, ca și măsură preventivă, ale companiilor SRL „Telesistem TV”, SRL „Media Resurse”, SRL „Archidoc Group”, SRL „Media Pro Group”, SRL „General Media Group Corp” și SRL „Telestar Media”, pe perioada de timp necesară colectării și examinării de către Consiliu a informațiilor privind neconcordanțele în privința beneficiarilor efectivi și indicii ale potențialelor încălcări”, mai notează sursa citată.

În urma acestui anunț, redacțiile PRIME și PUBLIKA TV au emis un comunicat prin care condamnă „modalitatea ilegală și antidemocratică a guvernării de a impune cenzura în societatea pe care o vrea europeană”.

„Fără a anunța administrația companiei, deținătoarea licențelor de emisie pentru Prime TV și Publika TV, către toți operatorii de cablu din țară a fost expediată o decizie prin care li se cere expres să nu preia spre difuzare semnalul canalelor noastre TV. Sub noi pretexte inventate despre “pericole în adresa securității naționale a țării”, care așa și nu au fost probate nicidecum până acum, guvernarea menține cenzura în mass media și după încetarea Stării de Urgență, care se încheie în data de 30 decembrie 2023”.

Amintim că în luna decembrie anul trecut, CSE a decis sistarea activității postului TV Primul în Moldova, TV6, Orhei TV, Accent TV, NTV Moldova și RTR Moldova.

Pe 30 octombrie 2023, CSE a dispus suspendarea licențelor de emisie a altor șase posturi de televiziune – Orizont TV, ITV, Prime TV, Publika TV, Canal 2 și Canal 3.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica