Din 1 ianuarie, locuitorii din municipiile Chișinău și Bălți achită mai puțin pentru energia termică

Locuitorii din municipiile Chișinău și Bălți achită cu 15% și, respectiv, 10% mai puțin pentru energia termică. Noile tarife au fost aprobate de Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică la sfârșitul lunii decembrie.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Începând cu 1 ianuarie, consumatorii din Chișinău și Bălți achită cu aproximativ 500 de lei și, respectiv, 346 mai puțin pentru energia termică.

La sfârșitul anului trecut, ANRE a hotărât ca tariful pentru energia termică furnizată de Termoelectrica să fie redus cu puțin peste 15 la sută. Respectiv, în loc de 3 267 de lei pentru o gigacalorie locuitorii din Capitală urmează să plătească 2 774 de lei. În același timp, prețul la energia electrică a scăzut cu 40 de bani, de la 3 lei și 98 de bani la 3 lei și 58 de bani.

Totodată, a fost aprobat un tarif mai mic cu 346 de lei la energia termică pentru consumatorii „CET-NORD”. Aceștia vor plăti 3 215 lei pentru o gigacalorie. Și energia electrică de la acest furnizor va costa mai ieftin cu 89 de bani, adică 3 lei și 77 de bani per kilowat oră.

Potrivit Ministerului Energiei, reducerea tarifelor a fost posibilă datorită eforturilor instituției de a achiziționa și stoca gaze naturale mai ieftine, suficiente pentru întregul sezon rece, dar și a reformelor pe care le-a implementat cu scopul de a moderniza Sistemul centralizat de încălzire.

Amintim că, ultima dată prețul la căldură a scăzut în vara anului trecut, atât pentru consumatorii deserviți de termoelectrica, cât și pentru cei de la „CET-Nord”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

VIDEO | Vlad Filat: Reforma Justiției a dus la un dezmăț, iar scopul real al guvernării actuale a fost de a o subjuga politic

Vlad Filat declară că toată acțiunea împotriva Procurorului General Stoianoglo a fost nu doar insuflată, dar și cerută direct de Maia Sandu prin mesaje publice, prin ședințele ale CSS. Restul ce s-a întâmplat a fost executarea indicațiilor dânsei, dorindu-și un Procuror General al ei,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica