Alexandr Slusari: Cetățenii sunt în drept să suspecte că zvonurile despre culioacele care ajung din Râbnița și Tiraspol la unele ministere sunt adevărate

Alexandr Slusari declară că dacă în timpul apropiat cetățenii nu vor primi răspunsuri la aceste întrebări, ei sunt în drept să suspecte că autoritățile abilitate au favorizat ilegal o întreprindere separatistă și că toate zvonurile despre culioacele, care ajung din Râbnița și Tiraspol la unele ministere, sunt adevărate.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Cred că societate așteaptă explicații de la ministra mediului în legătură cu eliberarea autorizației pentru uzina metalurgică din Râbnița. Foarte rău că noi aflăm despre acest lucru din presa.

Doi ani Comisia Situații Excepționale tot prelungea aceasta autorizație. Și atunci au fost întrebări. Dar era clar că este decizia pur politică, însă absolut legală. Iar în privința deciziei Agenției de mediu din 29 decembrie sunt multe întrebări.

Autorizație, în conformitate cu legislația mediului nu poate fi emisă prin derogări și se eliberează după un control. Noi cunoaștem că un fel de control la uzina din Răbnița a fost în 2022 și el a fost criticat de mulți experți pentru superficialitate. Dar oricum, chiar și după acest exercițiu, Agenția de mediu a anunțat că nu poate elibera autorizație uzinei metalurgice. Despre alte controale nu am auzit. Apare întrebare cum a fost posibilă eliberarea acestui act permisiv? Ce s-a schimbat din 2022?

Autorizație a fost eliberată pentru 10 luni. Foarte stranie decizie. Dacă uzina a fost controlată, lucru despre care, repet, noi nu am auzit, atunci de ce documentul este eliberat doar pentru 10 luni? Dar dacă controlul nu a fost, atunci în genere nu este clar care este baza juridică acestei autorizației. Fie pe 10 luni, fie pe 10 zile.

Dacă în timpul apropiat cetățenii nu vor primi răspunsuri la aceste întrebări, ei sunt în drept să suspecte că autoritățile abilitate au favorizat ilegal o întreprindere separatistă și că toate zvonurile despre culioacele, care ajung din Râbnița și Tiraspol la unele ministere, sunt adevărate, mai spune Alexandr Slusari.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

“Răzbunare” și “înlăturarea unui concurent”, spune Nicolae Eșanu despre demiterea lui Igor Demciucin

"Răzbunare" și "înlăturarea unui concurent", spune Nicolae Eșanu despre demiterea lui Igor Demciucin din funcția de adjunct al procurorului general de către șeful instituției, Ion Munteanu.  "În condiția în care nu au fost invocate fapte concrete, care ar permite unui observator independent să-și formeze propria...

Ion Chicu: Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță

Fostul premier Ion Chicu susține că Igor Grosu nu se prezintă la ședințele de judecată  pentru a răspunde în fața legii pentru calomniile pe care le lansează în stânga și-n dreapta... !Grosu Maiei din fruntea parlamentului este azi pentru a 4-a oară citat de instanță....

Elvețienii, prin referendum, au refuzat pensionarea la 66 de ani… și își acordă o a 13 pensie pe an

Elvețienii au votat împotrivă duminică aceasta pentru a schimba vârsta de pensionare de la 65 la 66 de ani pentru toți salariații. Potrivit estimărilor inițiale din consultare, trei sferturi dintre elvețieni au refuzat această măsură menită să asigure sustenabilitatea finanțării sistemului de asigurări pentru...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica